Huahine

Dawnbreaker
Lars Alfredson
Mon 18 Feb 2013 21:15

Pos 16:43.26S 151:02.41W

16’e Februari 2013

Huahine Cooks bay

Idag är det lördag, vi kom hit fredag morgon efter en nattsegling från Tahiti. Vi hittade en bra väg in genom korallrevet och ligger nu ankrade på insidan. Fredagskvällen tillbringades med Happy hour på en lokal restaurang i land åtföljd av en Tahitisk kinesmiddag på en Roullott’er (utbyggd husvagn) i hamnen. Vi träffade en Fransman och hans amerikanska seglarvän och utbytte erfarenheter?!

Idag lördag spöregnade det de första timmarna, sedan åkte vi med dingen in i viken och hade tänkt oss att ta oss upp på en utsiktspunkt uppe i bergen. Efter 1,5 timmes vandring slutade vägen och vi traskade tillbaka och på vägen ner plockade vi mango, avocado och papaya till vår dagliga fruktstund.

Under eftermiddagen snorklade vi runt en utflyktsbåt som matade revhajar, många 1-meters hajar stryker förbi på armlängds avstånd, häftigt!

Som grädde på moset så kom det en 10-12 delfiner och lekte runt vår båt, Lars o Fred slängde på sig utrustningen och försökte få vara med men de kunde inte härma deras läten och blev ignorerade.

Ikväll är vi inbjudna till Fransmannen och hans amerikanska vän på hans Catamaran för middag, vi bidrar med drinktilltugg och vin.

Imorgon avseglar vi innanför korallrevet till andra sidan ön för en Sunday Brunch på en speciell restaurang.

Today is Saturday the 16th. We are anchored near the village of Fare on Huahine. We arrived here on friday morning after an overnight sail from Papeete. We found an easy pass through the coral reef and are now anchored on the inside. Friday night started with Happy Hour on a local restaurant followed by dinner at a Roulotte (restaurant built in a van) by the harbor. We met Oliver, from Inspirity and his American friend and had a good chat.

On Saturday it was raining the first hours of the day, when the weather cleared we took the dinghy ashore and went for a hike. We were aiming for a lookout point 3 km inland, but we must have taken the wrong turn, because the track ran out after an hour or so. On the way back we filled our backpacks with fresh fruit, Mangos, Avocados and Papayas.

In the afternoon we went snorkeling among sharks thaqt were being fed from a tour boat. Black tip reef sharks circle around you, cool.

A little later we spotted a group of young Dolphins playing near the boat and Lars and Fred snorkeled with them for a while.

In the evening we were invited for dinner with Oliver and Robin on his nice Catamaran. An evening of good food and comparing sailing stories followed.

Tomorrow Sunday we are sailing inside the reef to the other end of the Island for Sunday brunch on a special restaurant.

17’e Februari 2013 Avea Bay

Nu har det hunnit bli Söndag och vi har fortfarande inte nätkontakt och därmed inte kunnat skicka bloggen.

Vädret är regnigt och blåsigt idag och båten draggade strax efter frukosten så vi beslutade att lämna Cooks Bay lite tidigare för att gå för motor till Avea Bay på andra sidan ön, vi går innanför revet hela vägen. De ordinarie sjökorten tar slut men som tur är har Lars Navionics sjökort på sin mobil så vi tar oss ända fram på ett säkert sätt med hjälp av den. 

Just nu har vi ankrat utanför Restaurang Chez Tara där vi skall äta en Söndags brunch. Det regnar fortfarande lite men vinden har lagt sig och himlen börjar ljusna. Det blir säkert en bra eftermiddag/kväll idag också.

Now it is Sunday and we still have not found any wifi to send up the blog.

The morning was rainy and windy and the boat started drifting in the gusts. We left Cooks bay and motored to Avea Bay on the other side of the island, we can go inside the reef all the way. The last bit we have to trust the Navionics chart an Lars mobile.

We are now anchored outside restaurant Chez Tara where we are going for Polynesian Sunday Lunch. It is still drizzling a bit but the wind has calmed down and the sky is getting brighter. We will have a nice afternoon/evening today too.  

/Anders

Dingen slet sig och någon fick bada trots brunt flodvatten


Gott virke i grabbarna


Det nya seglet på 100 kvadratmeter monteras i Papeete

Conny njuter på Bobs tron

Fotografen njuter av skugga och ett svalt däck, på solsidan bränns det.


Nu har vi nät igen, blogg o mail uppdateras

Brödfrukter som var slavarnas enda föda

Restaurang Chez Tara där det skall ätas Sunday Brunch