Beagle Channel at its best

Dawnbreaker
Lars Alfredson
Sat 25 Feb 2012 23:11
Pos 54:56.4S 69:09.4W Caleta Olla

Ny dag och jag börjar ta in att jag seglar omkring i Patagonien. Noterar att mobilen saknar täckning. Höga fjäll, som blir mjukt kramade av ett molntäcke lägre än topparna, lyser vitt i solen. Fortfarande svag vind emot och motorn driver oss sakta (tycks det) mot nästa mål. Här rapporterar vi 2 gånger om dagen till militären var vi är. Vi passerar nära en sådan militärstation och vakthavande vinkar vänligt välkomnande till oss.

Arne Mårtensson, som jag och Lars tidigare stött på i kappseglingsammanhang, seglade här för några år sedan, samlade sina erfarenheter i en bok, som vi självklart läst. Bl.a. nämner han att en båt vid ett tillfälle satte kurs rakt mot honom i dessa vatten, varvid han kände sig lite illa till mods, gasade max och lyckades köra ifrån honom. Vår spansktalande besättningsmedlem är dock övertygad om att det var frågan om en fiskare, som ville byta fisk/krabba mot en flaska vin enligt etablerad sed härnere. Vi får se om vi återkommer med mer erfarenheter kring detta.

Efter några timmar når vi en annan lagun, ännu mer vindstilla ännu mer rofylld än den första. Promenaden leder oss till en glaciär med en liten sjö av "kalvad" is. Helt stilla speglar sig en vitmelerad fjälltopp i sjön. Inväntar middagen med tillförsikt, köket ombord är ypperligt. Viola lagade fläskpannkaka igår, som smakade smaskens trots bristen på lingonsylt.

Vi hörs/Uno

Now the english brazilian versio ... hahahaha
The beagle goods have been very generous to us. No wind, some sunny hours and a gift from wildlife.
Anchored at Caleta Olla today. In addition to the Condor - Urban there was no attack on the dinghy by them this time - we had the visit at our stern at the beach of two Patagonian Grey Foxes. Otherwise the day was rather uneventfully with Tonton spending the afternoon writing the Antarctica report and preparing tonites Brazilian fish stew - muqueca or as Lars would call it mukaka.
The boys and girl went hiking up to the glacier this afternoon, pictures to be posted soon. A floating berg from the glacier was collected at the caleta for happy hour drinks to keep Bob´s standard.
tonton