Puerto Aguirre

Dawnbreaker
Lars Alfredson
Mon 2 Apr 2012 01:21
Pos 45:09.88S 73:31.25W

To Bob and Shan. We hope you had a fantastic wedding yesterday and we all wished to be there with you. Todays English blog will follow tomorrow due to technical reasons. Lars

1/4Vi vaknar tidigt till att ett galet brasiliansk tuppgalande slungas ur högtalarna. Alla mer eller mindre flyger upp ur sängarna. Vad har hänt? Jordbävning eller flodvågor? Nej nej. Inget skäl till panik. Det är Tonton som bestämt sig för att gå upp innan sju och steka pannkakor till frukost. Så vi kommer upp till denna trevliga men omskakande överraskning och äter våran frukost. Sedan lägger vi loss och kommer ut på dem vindstilla böljan redan innan 8.Idag skall vi långt. Vi har planerat att gå ända till Porto Aguires vilket är 70 distans. Påvägen dit skall vi passera Darwinkanalen som skall vara exceptionellt vacker. Vädret är till en början inte helt på vår sida och Tiny får styra i motrvind och regn fram till 11 kaffet. Efter det spricker det upp och vid tolv har vi medvind och sol. Dubbla försegel spiras ut och vi forsar genom darwinkanalen i 6 knop.En och annan utter och delfin dyker förvirrat upp och tittar på oss längs vägen. För första gången på länge ser vi också spår av liv. På våran väg passerar vi fiskodlingar som är en stor grej här nere. Lite surrealistiskt att mitt i vad vi uppfattar som ödemark hitta ett helt industrikomplex med flytande hus och många båtar centrerade kring laxnäten.Efter en fin segling kommer vi fram till Puerto Aguirre. En fin liten fiskeby 1200 invånare. Efter att ha lagt till vid en militär båt hör vi oss för om de har en med en restaurang som serverar mat. Det har de. Vi beger oss dit och får oss ett fint mål mat bestående av 500g grillad Mirlouca (vit fisk) och 500g lax. Till det 200g ris. Vi kan inte be om mer och äter i och med detta en av de bästa målen mat någon av oss någonsin gjort.Alla nöjda och efter dagens finväder spänner det i ansiktet av solen.