Estero Coloane

Dawnbreaker
Lars Alfredson
Fri 10 Feb 2012 00:34
Pos 55:05.734S 69:48.585W 10pm Thusday 9/2

Först tonton därefter Urban

Another day at sea. After a very windy night at Sena Garibaldi we started the day with damaged top mast instruments and problems with our second anchor winch. Hope to fix all by tomorrow at anchor. We are now moving East through the Southwest Beagle channel heading to Puerto Williams.
Estero Coloane is a very nice place. . An inlet with nice anchorage and beautiful landscapes. The bay is an excellent departure point for excursions to the glacier and glacier lake. Do google to enjoy the spectacular view.

tonton

Hej !Vilken natt. Fjorden Seno Garibaldi har visat att det kan rusa ner starka vindar från bergen. Båten har ibland lutat som om vi var ute på en segeltur. Vilket väder det är tänker jag inte nämna. Längst in i fjorden finns en av de finare glaciärerna i området. Väl framme kommer en önskan igen. Vi vill se ett större ras. Innan något brukar hända hörs ett knak. Vi hoppas på ett ställe. Knaket kommer. Kameran startar. Glädjen utbryter. Ner rasar stora bitar. Äntligen var kameran igång när det händer.

Dagens mål ligger i en kanal med namnet Brazo Sudoeste. För att komma dit finns det en kortare väg och en som är 24 nm längre. Hemma seglar vi omkring som vi vill bland våra öar. Här är det inte riktigt så. Armade de Chile bestämmer vilka vägar vi får segla. Minst sagt fattar vi inte logiken i hur vi får segla.

Ais stängs av likaså VHF. Dawnbreaker byter namn till Flygande Holländaren. Seglar med glada miner den korta vägen. Det blev en väldigt fin segling. Ska bli intressant att se om de har upptäckt att vi tagit en väg som inte är tillåten.

Tar oss in till en riktigt mysig vik,Estèro Coloane. Förtöjer nästan under träd. Helt stilla. Ser en jätteglaciär uppe på ett högt berg. Vatten som rinner ner efter berget. Ljuset gör den riktigt blå. Nu hinner jag inte skriva för Mexican Train ska tuffa igång.Urban