Bahia Tres Brazos

Dawnbreaker
Lars Alfredson
Mon 27 Feb 2012 21:58
Pos 54:56.67S 69:46.10W Caleta Cinco Estrellas

26/2 Dagens etapp blir kort i regn och motvind mestadels för motor. Vi har fyra uppsättningar sjökort. Ett gammaldags hederligt på papper, ett pålitligt, välprövat elektroniskt(Raytheon), ett mordernt flexibelt med många funktioner på PC:n(MaxSea) och till sist ett väldigt billigt på mobilen. Även om vi ej har mobiltäckning, så har mobilen kontakt med GPS-satelliterna! Vi använder det på mobilen för det verkar bäst. Dessutom två mycket omfatttande pilotböcker, som får kryssarklubbens beskrivningar att verka enkla..

Mha dessa naviggeringshjälpmedel når vi en ny lagun, änuu mer stilla och skyddad, ännu vackrare med ett litet vattenfall som porlar i bakgrunden. Vägen ditin är mycket smal och svårnavigerad, så Lars passar på att ta bort lite onödigt spackel från kölen. Vi får sällskap av en engelsman som Lars av och till träffat, bla. på Falklandsöarna och i Antarktis. Frun är från Argentina och de har även gast, från Schweitz! De bjöd på lammstek, som smakar bättre här än någon annanstans.

27/2 Dagens promenad blir lite mer avancerad. Den unge gasten från Schweitz visar sig i sitt rätta element och liknar alltmer en vältränad alpinist. Han ger sig av på egen hand. Lars, Viola och jag beslutar att försöke nå en fjällbäck, medan engelsman med fru återvänder först. Det går relativt bra tills vi är nästan framme. Då blir vegetationen lik en ogenomtränglig djungel, som vi ändock forcerar trots att vi saknar machete. 10-15 från målet rasar Viola nästan ner i en brant, blir rädd och vänder. Lars har förberett sig med en handduk, beslutar att ta en dusch i det glaciärkalla vattenfallet och fastän han visste att varmvattenkranen saknades. Viola fotograferar, men det blir lite fel, så jag tror inte hon visar bilden för Lars fru.

Vi hörs/Uno

26/2 We took off from Caleta Olla in light drizzle and weak winds on the nose. Today we aimed for Caleta Cinco Estrellas in Bahia Tres Brazos further west in Brazo Noroeste. When we got closer the sun came out and we could run down the bay under sail.
We had been informed that Mina2 would be coming to Ct. Cinco Estrellas so the race was on to get there first. Being first is not always a good thing which we soon found out. On our way in to the inner sheltered basin we managed to sacrifice some filler from the keel when we discovered an uncharted rock.
A little while later Mina2 arrived and we rafted up in the middle of the beautiful pond.
In Tim on Mina2 I have found a fellow soul(sail)mate and we have bumped in to each other on many occasions since we first met in Stanley Harbour in the Falklands. Since we have spun many good yarns together in ports were we have met. From the Falklands to Antarctica and beyond.
In the evening we had a memorable dinner on parts of Dolly Mk4 on board Dawnbreaker with Tim, Maria and Andrew as guests and providers of nice lamb.

27/2 In need of clearing our heads from the night before we decided to go for a hike. This took all of us from both boats pass small lakes and up on high mounting tops. Spotting a lake with a beautiful waterfall deep down a valley I was challenged by Tim to get there and have a shower under the glacier water coming down. I good Viking manner I took off with Uno and Viola scrambling down mountain sides wading rivers and fighting our way through thick forests. Mission accomplished a few hours later, we returned to the boats to find Tim, Maria and tonton enjoying drinks in the sunshine. Andrew had dissapered even higher up in the snowcovered mountains, but he is exused as coming from Schweitz.
Tonight we have been invited for Chili con Carne on Mina2, so the story goes on...
Lars