Seno Pina, Caleta Beaulieu

Dawnbreaker
Lars Alfredson
Wed 8 Feb 2012 01:57
Pos 54:47.82S 69:37.61W

Urban followed by tonton

Hej !Vad är detta? Lars tröttnar på sängen redan klockan 8. Ton Ton lägger röksignaler från spisen. Ägg och bacon. Ton Ton blir kvar medan vi andra hämtar lite frisk luft innan vi äter. Vilken dag ! Sol och ingen vind. Brazo Noroeste kanalen visar upp en god sida. Målet är en fjord som heter Seno Pia.

Infarten till Seno Pia är inte så bred. Grusbankar kommer ut från båda sidorna. Vi hade tre elektroniska sjökort som vi tittade på. Alla visade olika. Boken vi använder har en beskrivning och ritade bilder. Köra långsamt, en står framme i fören och tittar och en håller ett öga på ekolodet. Sju meter var det som minst. Hade vi lyckats att hitta det djupaste hade vi haft 20 meter under kölen. En bit in i fjorden dyker en stor glaciär upp. Fascinerande att se. Omgivning med träd upp till 600 meter. Snö på topparna.

Typiskt att det ska börja regna när ankaret ska ner och linor ska i land. Att få återvända till en varm kabyss och en lunch som bestod av stekt kött och potatismos var utmärkt. Thomas upptäcker att det är mycket blött i hans säng. Det visar sig att Ton Ton har öppnat ett fönster på morgonen. Ibland är minnet inte så bra. Regnet fortsätter. Men efter regn kommer solsken. Thomas ,Urban och Lars tar sig iland. Det liknar i stort gårdagens träng men inget vatten. Uppdraget vi har för dagen är att finna stigen som tar oss en bit upp för berget. Thomas tror sig hittat stigen. Men det slutar med allt för tät skog. Letar oss tillbaka till stranden. Nytt försök och se vi hittar den. Men nu har detta tagit så lång tid att vi måste återvända. Imorgon ska vi ta oss upp. Mörkret faller över viken. Tåget startar, Mexican Train.Hälsningar från tre stigfinnare.

At last, we made it further West with moderate 5 to 12 knots wind and limited white "ponies" on the surface. Anchored at Caleta Beaulieu - please look it up in Google for pictures - located at the eastern arm of Sena Pia, which lead into the Cordillera Darwin. After a nice steak and salad lunch, a limited expedition went on shore, a trip cut short by a gale wind rainstorm.

After 45 days at sea on the first set of bed sheets this became an issue on board. Mysteriously today Thomas hatch was "forgotten" open during the rain he managed to get the one and only set of clean sheets. Conspiracy among roommates is suspected. Truly we must admit that weather, Antarctic regulations, limited water and fuel have contributed against our washing efforts.

Beer time was rewarded with the first batch of Peter's popcorn.

We plan to stay here for one more day and explore the glaciers and the crazy Swedes will climb the challenging mountains tomorrow.

Bob write home ........... We miss you, this morning we made 6 eggs and bacon! Guess who ate yours?Tonton the poster