Sailing for once

Dawnbreaker
Lars Alfredson
Tue 6 Mar 2012 22:38
Pos 54:04.99S 71:03.34W Caleta Beaubassin

Full sailing day under the skillfull and bleeding hands of skipper Uno. Nice westerly 12 to 20 kn winds with rain showers. And it is really cold without the heater. In addition, a lot of Maritime trafic on the Strait .. cargo ship heading to South Africa , Tanker to the Pacific Basin and a lot of fishfarms along the inlets.
Lunch spaguett Carbonara by chef Viola.
Lars started working on his salt water foot pump in the galley´s sink ... we need 1/2" adapter as it turns out. So completion is pending shopping in Punta Arenas. '
The scenary now is about the same at all last visited coves. High tree line and not much hiking access to the mountains. So kayaking is the remaining activity .. and cooking of course. Tonite gourmet dish .... Viola´s famous meatball recipe without Lingonberries ... sniffff

tonton


Äntligen är vinden perfekt, vi knyter loss snörena därbak(aktern mot stranden och ankare i fören är det normala här) och börjar glida ut utan motor. Men ankaret sitter för bra, så vår nyss påbörjade resa får ett snöpligt stopp. Några fåglar(Steamers) får syn på oss och tycker det är så lustigt att de börjar springa omkring på vattnet mha vingarna så att det sprutar. Lars känner trycket och rullar ut full genua och si, då lossade det. Hela mitt jag brister då ut i "We are sailing" utan att lyckas få en enda ton rätt. Tonton får något desperat i blicken, kopplar in sin ipad och då strömmar tonerna ut som de skall. Det blir till en verkligt skön segling för akterlig vind fram till nästa ankarlagun. Under vägen passerar vi en liten ö med pingviner, som blev noggrant studerade i kikare. Tonton sköter all kontakt på VHF:n med militären. Undrar vad de pratar om?

Väl framme och förankrade konstaterar vi omgivningen åter blivit mäktig med mycket vegetation vid stranden och snö på några toppar. Viola och jag sjösätter den uppblåsbara kajaken för att rekognosera lämplig promenadstart. Kajakpaddlingen blir rofylld och väl tillbaka rapporterar vi att promenadstartmöjligheterna varierar från i det närmaste omöjliga till fullständigt omöjliga. Vi fokuserar istället på middagen och några korsord som måste lösas.

Vi hörs/Uno