Caleta Cluedo

Dawnbreaker
Lars Alfredson
Sun 4 Mar 2012 00:06
Pos 54:15.97S 71:46.79W Caleta Cluedo

Gårdagens eskapad krävde ett offer, en av mina stövlar sprang läck! Det märktes inte igår pga. allt annat, vilket indikerar hur tufft det var. Reservstövlar löste det problemet.

Idag fick vi känna några Stilla Havsdyningar och lite vind(10-17 m/s) igen, dock tyvärr rakt emot. Vi försökte segla, men det krävdes mycket passning så vi la ner det. Inga andra båter siktade idag. I ett av våra sjökort(Raytheon) fanns en nyinlagd bit och där stämde verkligheten med sjökortet ganska bra ett litet tag. Den glädjen varade emellertid inte så länge. Ett annat navigeringshjälpmedel här är "kelp", som utmärker de flesta uppgrundningar. Det är ungefär ett kraftigt sjögräs.

Första "caletan"( ankringsbukterna kallas så härnere), ratade vi eftersom vinden kom från ett ovanligt håll. I den andra hystade vi i ankaret och åt en sedvanligt mycket god lunch. Det finns ganska gott om ankringsmöjligheter där vi är nu. Dessutom lediga, vilket inte är självklart hemma. Tänk dock pä jämföra med 3 september då är det även lättare i vår skärgård. Temperaturen har stigit några grader och det verkar som vindstyrka och temperatur följar varandra.

Vi hörs, Uno


Afetr two nights in beautiful Caleta Brecknock with two "Break neck" hikes we decided to move on. A nice start allowed us to sail out from our anchorage. As usual that did not last to long. When we came into Canal Brecknock and turned North East so did the wind (big surprice). Motored up to Caleta Cluedo, where we found shelter from the cold winds. After a late lunch and a short hike we had an early evening with "Mexican Train".
Lars