Slow start .... but still nice.

Dawnbreaker
Lars Alfredson
Sun 21 Oct 2012 15:53
Pos 27:04.95S 112:56W
Sunday 21st of October
Noon

Hej,
New Crew. Vi Grete och Fred mönstade på vackra Dawnbreaker på Påskön. Vilken skuta!
Nu är vi fyra nationaliteter ombord och fem i besättningen. Vi är ett par, från Danmark (G) resp Sverige (F) i den "gyllene åldern" dvs stress och jäkt i form av arbete och barnafostran har vi lagt backom oss. Nu njuter vi av friheten och äventyr, gärna tillsammans med andra. känns som ett härligt gäng ombord som vi kommer att dela mängder med oförglömliga minnen och upplevelser med under resans genom delar av Oceanien med slutmål Hawaii (för vår del). Bättre seglare kommer vi färskingar också att bli med vår eminente Skipper som mentor. Tackar, tackar!
Vi lämnade Påskön (fredag) i regn och rusk, senare samma dag njöt vi "happy hour, GT på däck i vacker solnedgång. Plus i pannan puttrade Mikes nyfångade bonito (liknar stor makril) som avnjöts tillsammans med en väl kyld Chardonnay från Chile.Vilken start!
Stille Havet, ja i det måste vi instämma. Långsamt nästan ljudlöst glider vi fram, idag är det söndag och vi har avverkat 180 NM, ca 660 kvar till Duice Atoll, Pitcairn Islands (Brittiskt territorium med totalt 50 invånare).
Nu börjar vi hitta dygnsrutinen tillsammans med de andra, matlagning, natt-segel-vakter, sova, läsa, happy hour, slappa, sola (när vädret tillåter) blandat med trevlig "tjat". Nu får vi inte glömma Steve som underhållar oss objuden på sin guitar. Harmoniskt perfekt här på havet.
Havet börjar bli badvänligt trots 5000 m under kölen. Det fantastiskt koboltblåa var så inbjudande igår att vi bara måste hoppa i. Sagt och gjort, Mike riggade en tamp i aktern och sedan plumsade vi i hela gänget (utom badkrukan Lars). Trots den ringa farten, ca 2,5 knop, tappade vi nästan brallorna. Skönt och uppfriskande.

Känns verkligen kanon att vara ombord!

"Livet er ikke det värste man har
og om lidt er kaffet klar"


All in Swedish I am afraid.
Please try Google translate