Caleta Notch

Dawnbreaker
Lars Alfredson
Mon 19 Mar 2012 02:12
Pos 53:22.589S 72:48.313W Caleta NotchHere is the Swedish blog from the 17th. The blogs from the 18th will come tomorrow due to a hard day's sailing against the wind to Caleta Notch.17/3Uppe tidigt. Innan sju. Under natten har det snöat och vi vadar i 5 cm snö på däck när vi skall lägga loss. Några i besättningen är piggare än andra. Kanske var dåliga krabbor? Knappast, men man måste skylla på något. Alla är hur som helst uppe när vi lägger loss från den lilla skyddade viken. Påvägen ut mot Megallan inmundigas frukost av alla utom Tiny som Tonton och Lars nu konstant kallar Pim. Han har tankarna på helt annat håll. När vi väl kommer ut ur viken möts vi av ganska hårt väder. Vinden toppar vid stormstyrka rakt i näsan och det blir en riktigt rough segling med rediga vågor och snöblandat regn i ögonen. Alla utom Tiny är på däck då han har fick i uppdrag att kokat ägg och kaffe till de andra i besättningen. Efter det bestämde han sig för att sova lite. Sjösjuka ligger inte helt för honom.Vi rundade hur som helst Megallan sundets sydligaste punkt och då även den sydligaste punkten för vår resa denna gång. Från och med nu börjar vi beta av sjömilen norrut. Det är ungefär 1200nm kvar vilket innebär att det krävs ganska långa etapper om vi skall hinna till Puerto Montt innan den 10 april då Tinys biljett måste användas för att han skall komma hem.Dagens segling blev som läsaren lätt inser inte så lång. 5 timmar och 20 nm runt sydspetsen räckte gott och vi gick tidigt in i Caleta hidden som är en liten skyddad väldigt vik som Lars och Tonton tidigare legat i. Påvägen in passerar vi en koloni med sjölejon som grymtar åt oss. När vi tillslut kommer fram i den vindstilla viken kastar vi ankaret och börjar förbereda lunch.Lars går igenom motorn, Tonton gör Shepardspie, Conny tar en eftermiddagslur och Tiny gick iland för att utforska området. En timma senare är han tillbaka efter att ha bestigit den högsta toppen i omgivningen. Efter denna eskapad tar han ett litet bad till de andras förvåning.Efter maten tog dagens tuffa segling ut sin rätt. Efter lite diskussioner om ofarliga ämnen var det dags att krypa till sängs vid tio för att återigen komma upp tidigt då vi fortfarande tror att vinden är lite lugnare vid denna tid.Då det inte finns någon mobiltäckning här nere och då det förväntas vara så under den närmaste tiden låter Lars oss använda satellitlänken för att skicka och ta emot text-mail. Man kan således nå oss på dawnbreaker {CHANGE TO AT} mailasail {DOT} com. Det är bara att skriva namnet till den det gäller i ämnesfältet.