Leaving the Atlantic behind us ....

Dawnbreaker
Lars Alfredson
Sat 25 Feb 2012 00:49
Pos 54:56.81S 68:40.91W Puerto Borracho

After many months enjoying the waters of the Atlantic Ocean, we turn our backs to it and sail West towards the mysterious Pacific. As a farewell present we had light westerly winds on the Beagle channel - believe me just 5knots and we could even use te number 2 genoa some times. Beeing surrounded by Minke whales feeding on the Beagle was also an additional treat.
So goodbye Atlantic, goodbye Argentina and off we go to explore the unknown Chilean channels and glaciers. Next stop Punta Arenas ETA 10 of March for crew change.
Viola (our new Swedish chef - need to be familiar with the Muppet show) and Uno have joined us for this leg in Ushuaia. I will have to learn Swedish this trip, beeing outnumbered again ... kkkkk
Until we reach next Port we unfortunatelly will not be able to post pictures.
Today we formally saluted and honored the birth of the new Swedish heir to the throne Estelle Silvia Ewa Mary, with an additional toast to the anchordram, following Styrman Urbans instructions to the protocol.
tonton


Port Williams blev en säregen upplevelse, med känsla av vilda western.I vraket fanns en bar som serverade en alltför god drink, pisco sauer, så jag minns inte så mycket av kvällen, men det var trevligt så vitt jag förstår. Under dagens promenad konstaterade vi att husen hade med god marginal INTE klarat en svensk besiktning. Vi såg dock tecken på begynnande förbättring. Nere i hamnen hade båten innanför oss hade lyckats med konststycket att få ankarkättingen i propellern och saknade nu sina blad, och båten utanför var en ensamseglare som fåt sitt konto tömt och var totalt black. Att tackla sådana problem i en avkrok kändes knepigt, men seglare hjälper varandra så det löser sig nog.

Nu har vi klarerat in i Chile och klarerat ut ur hamnen och startar seglatsen till vårt mål Punta Arenas, ETA 10/3. Nu är vi igång med äventyret i Patagonien, och vår nästa brygga blir inte förrän vi är framme. Vi börjar lyckosamt eftersom vinden är lätt om emot, mot normalt hårt emot. Vi rullar tom ut 2:an under en tid. Når en fridfull lagun framåt kvällen. Men vi är inte helt ute och seglar för vi vet vad prinsessan skall heta (Estelle Silvia Ewa Mary) och hon saluterades helt enligt protokollet(tack Urban du räddade oss), möjligen tutet undantaget. Det skulle varit 46 kanonskott!

Kvällspromenaden i "Sagan om ringen"-skog var så inspirerande att vi lyckades tappa orienteringen, men kom både till sans och tillbaka.

Vi hörs/Uno