Tahiti - Huahine

Dawnbreaker
Lars Alfredson
Fri 15 Feb 2013 05:34
Pos 17:10.35S 150:12.30W
Tahiti  - Huahine
 
Klockan är nu 00.50 den 15'e Februari.
Igår kl 18.00 lossade vi förtöjningarna hos segelmakaren i Papeete. Det har tagit lite extra tid men nu är äntligen det nya storseglet på plats och hissat. Kursen är 307 grader mot Huahine som vi beräknar angöra 08.00 nu på morgonen.Vi har firat Dawnbreakers nya segel och nyss ätit en middag med Oxfile och ugnsgratinerad potatis.
 
Vädret är nästan stjärnklart, en lätt bris från ost och 30 grader varmt. Enbart shorts nu på min vakt. Ett åskväder lyser upp horisonten ibland, annars nästan becksvart. Vi loggar drygt 6 knop med hjälp av motor.Huahine ligger i samma arkepelag som bl.a. Bora Bora och skall bli intresant att besöka.
 
Vi har fortfarande problem med bra internetkontakt och bilder får komma senare.
/Anders
 
The time is now 00.50 February 15.
Yesterday at 18.00 we untied the mooring lines from the sailmaker in Papeete. It has taken a long time but finally the new main is in place and hoisted. Course 307 degrees towards Huahine, which we estimate to reach 08.00 this morning.
We have celebrated Dawnbreakers new mainsail with Filet Mignon and gratinated potatoes.
 
The weather is almost clear, with a light breeze from the east. It is 30 degrees hot and I only need shorts for my watch. I can see lightning sometimes far away on the horizon, otherwise it is pitch black. We are logging 6 knots with the help of the engine.
 
Huahine is in the same island groupe as Bora Bora and will be interesting to visit.
 
We are still having problems with the internet contact and pictures will have to come later.
/Anders