Ensa Elsa

Dawnbreaker
Lars Alfredson
Mon 5 Mar 2012 01:09
Pos 54:02.82S 71:46.19W Ensa Elsa


Det har blivit varmare idag, tom.över 10 grader. Det är precis lagom behagligt, med lite moln som dämpar solstrålarna lagom mycket. Resans huvudvindriktning var väst tidigare då vi seglade västerut, men nu seglar vi norrut och bli naturligtvis vinden också nordlig. Att få vinden emot hela tiden, skulle hemmavid leda till irritation, men här är det helt ok ändå. Vi seglade ett tag i alla fall. Det sägs också seglingssäsongen är lång härnere, dvs. temperaturen håller sig normalt inom rimliga gränser en stor del av året.. Dessutom verkar det som vindhastigheten i snitt är lägre då det är kallare. MEN vår nyreparerade värmare har precis slutat fungera, så vi hoppas värmen håller i sig.

Att slippa den dagliga dosen i media av katastrofer och skandaler av olika slag påverkar humöret positivt. Kollade dock vilken veckodag det var idag, inte för att man egentligen behöver veta det. Upptäcker dock att slutet på vår (Violas och min) vistelse här närmar sig alltför raskt, och en obehaglig rysning far igenom kroppen. Det skulle ju vara trevligt att få vara här lite längre, även om dagarna blivit kortare och nätterna svartare.

Vi hörs/Uno


We started early today and continued north towards Canal Acwalisnan. The wind was as usual straight on the nose. After negotiating some narrows with shallow water we decided to go to Ensa Elsa wich lies off Seno Pedro. Arriwed for a late lunch. After lunch Lars, Uno and Viola went for a hike wich had us crossing a small river two times. We managed to keep our feet dry. The terrain is very soggy and when you go in the woods you get nowhere. Anyway it gives you a good excersice. The evening turned very nice and the kajak was deployed for a nice paddle.
tonton as usual cooked us a lovely dinner of lamb steaks and baked potatoes.
When the evening got chillier the heater was turned on, and nothing happened. We have experienced this before and could soon find the fault. The CPU had burned out for the second time.
We will now have to live without heater until we can get spare parts. Hopefully from Sweden on the 13th of Mars.
Lars