On the move again

Dawnbreaker
Lars Alfredson
Fri 24 Feb 2012 02:31
Pos 54:56.1S 67:37.1W  Micalvi Bar, Puerto Willams with a Pisco Sour at hand.
 
English version follows the Swedish.
 
Vi var äntligen framme i Ushuaia, Viola och jag (Uno). Äntligen såg vi Lars. Kom lite godmodigt emot oss efter en 38 timmars resa, som var långt mer än ett kvarts varv runt jorden. Från 57 grader nord till 55 grader syd. Från vinter till sommar. Temperaturen var dock ungefär densamma. Mer snö på bergen och det blåste mer.
 
Bryggan båten låg vid, hade nog inte godkänts i Sverige, men här verkar det vara helt i sin ordning. En välkomstdrink, lite prat och sen rätt ner i kojen. Nästa morgon sightseeing med ett museibesök, som för omväxlings skull var mycket trevligt. Vänta 3 dagar på tonton(brasilianare som heter Tomas egentligen). Bunkringen, som  innebar besök på stans största supermarket. Spännande eftersom vi inte kan spanska de inte engelska. 5 kundvagnar i kassan väckte reaktioner som vi inte alls förstod, men vi lyckades ändå efter lite om och men få betala och komma ut på andra sidan. Men på utsidan blev vi hejdade igen. Efter ett litet tag kom 3 små bilar, som tog oss till båten. Chaufförerna var mycket glada och väl framme vägrade de att ta emot betalning!
 
Tonton dyker upp på torsdagen, efter att ha tillbringat natten på en flygplats efter något problem av något slag. Efter utklarering, som bara tog ca 2 timmar och lite kompletteringsinköp som kräver en spansktalande, knyter vi loss. Sätter en genua i 10 m/s medvind. Patagonien välkomnar oss med storslagen natur, lite regndugg och valar som hälsar oss välkomna med sitt blåsande omkring oss. Kommer försent till Port Williams som är en måstehamn för att klarera in i Chile. Men vi lägger till olovandes vid den enda bryggan (som var ett skeppsvrak) utanpå 4 andra båtar. Tonton tar över köksregionen. Välsignade dofter sprider sig. Sen minns jag inte mer, men gott var det. Vi hörs.
 
Uno
 
After 10 days in Ushuia filled with repairing fixing replacing drinking beer saying goodby and so on we are now on the move again. The Antarctic crew went home, with hopefully nice memories. They have been replaced by Uno and Viola from Sweden. And of course tonton is back after a short break in Sao Paulo. They will be with us for the coming three weeks, sailing to Punta Arenas.
We left Ushuia late afternoon after the usual stress with clearing out and last minute shopping.
On the way down to Puerto Williams we got saluted by lots of Minke Whales that where surronding us.
We are now in the bar in Micalvi drinking a few Pisco Sours and mingling with the crews. 
The weather looks good to head west tomorrow, but who knows, it changes fast here. We have had rain and snow and hard winds for many days now.
 
I wish to thank all the friends we made in Ushuia during our time there. No one named no one forgotten. I will always remember you all.
 
Lars