Skjelsvik

Nano's blog.
Nigel Anderson
Wed 8 Aug 2007 15:45
Date: 08-08-07     Time: 17:00 UTC      Position: 59:05.80N  009:41.74E   Name: Skjelsvik 

Click here for English version;

Nå er ikke våre aktiviteter idag noe typisk for langturseilere, og det er egentlig ikke så mye å skrive om heller. Vi var innom Miles og Ingrid i går kveld - ikke minst for å se lille Lilly som ble født mens vi har vært borte. Hannah, vårt gudbarn, har også vokst noe utrolig siden vi så henne sist i Penzance ifjor sommer. I dag har vi lånt vaskemaskinen til Miles og Ingrid, så Rønnaug har kommet et stykke på vei til å være àjour med klesvasken. Jeg har fått blåst opp gummijolla som har ligget nedpakket siden vi var på Azorene. Påhengsmotoren var det verre med - den har lenge hatt problemer og nå klarte jeg ikke å få start på den. Siden vi skal ligge en del for anker før vi kommer hjem, må vi ha motor - og vi har alltid har lyst på noe kraftigere enn de fire fattigslige hestene som gamlemotoren kunne yte. Så vi lånte bilen til Ingrid og kjørte til en båtforhandler og kjøpte oss en my Mercury 9,9 hk - som klargjøres til oss til henting i morgen. Dette blir tungt å dra opp på Nano så jeg må se å få laget en løfteanordning. Vi har også vært innom huset vi eier litt lenger ut fjorden og besøkte leietagerne. Huset trenger maling og enkelte andre småfiksing. Det er ikke så lett å holde et hus vedlike når man er borte i et år og heller ikke bor i nærheten til vanlig.
 
På turen inn til Skjelsvik i går så vi for første gang en annen båt som heter "Nano" - liggende ved Brevik Seilforenings anlegg på Seivall - der vi har seilt mye regattaer før. Se dagens bilder.
 
Se - i midten - en annen båt som heter "Nano".
Another boat called "Nano" - in the middle.
Sommervær i Eidangerfjorden.
Summerevening in the Eidangerfjord.

English version

Our activites today have not been those of a typical sailing couple on a long Atlantic circuit. We visited our friends Miles and Ingrid last night - not least to see little Lilly who was born while we have been away. Our Godchild Hannah has also grown a lot since we saw her last in Penzance last summer. Miles and Ingrid have kindly let us use their washing machine today so Rønnaug has got a bit more up to date on the clothes washing front. I have inflated the dinghy but failed to get the old 4 hp outboard to start. We have had problems with this motor for some time - probably originating from the three days it spent 18m under the sea a few years ago. As we have wanted a more powerful motor for a long time, we borrowed Ingrid's car for a few hours and went and bought a new Mercury 9.9 hp today - which we will collect tomorrow. This means that we can anchor and be able to get around without being at the mercy of the wind and the strength of my arms to row against it. The disadvantage of such a large motor is that it will be pretty awkward to take off the dinghy and onto Nano - I will get a lifting mechanism made this winter. We went to have a look at our house, which is a little further out the fjord. This is rented out to a very nice English couple who look after the house and garden very nicely. The place needs painting and there were one or two little maintenance jobs which should be sorted, so I have phoned a painter to get a quote for the job. It is not easy keeping a house in good shape when one is away for a year and otherwise don't live nearby.
 
Motoring through the islands yesterday we passed Seivall, where we have spent many Wednesday evenings at the local regattas in the past. Here we saw for the first time another boat called "Nano" - see today's pictures.