Atlantic day 3&4

Nano's blog.
Nigel Anderson
Wed 29 Nov 2006 12:07
Date: 29-11-06     Time: 12:00      Position: 22:46.00N  020:24.30W   Name: Atlantic
Distance from start: 420            Distance to finish: 2357    Average speed last 24h: 6.1 knots. 

Click here for English version;

Dagene går utrolig fort her ute på havet. Nå er det snart 3 døgn siden vi krysset startlinja og ennå har jeg ikke hatt tid til å lese mer enn én seksjon av en Aftenposten som er over en uke gammel. Som rapporterte igår, så fortsetter den fine vinden og vi har hatt veldig bra fart det siste døgnet, selv om båtfarten er ned i 5 knop i skrivende stund. Det blåste såpass godt midt på natta at vi valgte å putte inn det andre revet i storseilet (vi har alltid det første revet inne når det er natt og det er kun én person på vakt). Middagen, som er ett av høydepunktene til enhver dag, var stekt svinefilet med løk, squash og couscous - nydelig. Været i dag er flott - blå himmel og litt varmere enn i går - vi merker at vi kommer lenger sør for hver dag som går. Nattevaktene er også blitt mildere - jeg kunne sløyfe overtrekksbuksa på min vakt i går kveld.
 
Enda ett av dagens høydepunkter når vi koble opp satellittelefonen litt etter tolv tiden for å rapportere vår posisjon til ARC samt å hente inn e-mail og værmeldingen. Alltid hyggelig å sitte her ute midt på havet og lese post som ser sendt hjemmefra, opp i rommet og ned igjen til oss her ute. Teknologien har kommet langt de siste 20 årene. Nå vet vi nøyaktig hvor vi er til nærmeste 10m, og kan kommunisere til hele verden om vi vil. Her ute har vi ikke en eneste båt i sikte, men vi skimtet lanternene til en i noen timer midt på natta. Vi fortsetter vår ferd mot et punkt nord-vest for Kapp Verde som vi regner med er såpass langt syd at vi vil være sikret god vind hele veien over til Karibia uten å møte på lavtrykk eller motvind. Værmeldingen som kommer snart vil hjelpe oss å bestemme hvor langt sør vi skal seile før vi setter kurs rett mot St. Lucia.
 
Vi prøvde fiskelykken i dag tidlig - etter 15 minutter fikk vi en fisk på kroken, men før vi kunne reve seilene for å senke båtfarten røk snora med både kroken og det spesielle loddet man bruker her ute. Selvfølgelig hadde jeg bare det ene loddet med oss, så nå kan det være vanskelig å få fisk.
 
 

English version

The days are going very quickly out at sea. We have been out for three days now and I still haven't had time to read more than one quarter of an old newspaper. As we reported yesterday, the fine trade wind continues and we have made good progress the last 24h. Just now the boat speed is only 5 knots, but we have been averaging over 6 on the log otherwise. The wind was sufficiently strong in the middle of the night to require the second reef to be put in the main sail for a few hours. Dinner last night, always a focal point of the day was pork fillet with onions, aubergine, courgettes and couscous - delicious! The weather today is the best we have had so far with blue sky and warm wind. We note that the temperature is increasing as we head south - I no longer needed my over trousers on for my night watch. We have all showered and washed our hair this morning - I have even had a shave - so we are feeling good.
 
Another of the days focal points is coupling up the satellite phone just after 12 and picking up our e-mails - we greatly appreciate getting a note from friends and family when so far out at sea. It is quite incredible to think of the technological advances made the last 20 years - the GPS tells us where we are to 10m accuracy and the phone means we can communicate to the entire world. We are continuing our course for a point north west of the Cape Verde islands, where we will start to head more directly over to St. Lucia - though dependant on the weather forecast which we will download today.
 
We tried fishing this morning, after only 15 minutes we got one on the hook, but we spent too long rolling away the sails and the line broke before we could see what sort of fish it was. In theory the line should break between the diving plane and the lure - so as not to loose the diving plane. Theory and practice do not always coincide, and we lost the diving plane - the only one we had on board! This will make fishing more problematic from now on.