Roseau, Dominica.

Nano's blog.
Nigel Anderson
Fri 9 Mar 2007 22:02
Date: 09-03-07     Time: 22:00 UTC      Position: 15:17.61N  061:23.19W   Name: Roseau, Dominica 

Click here for English version;

Dominica er den yngste av de Karibiske øyene. Fjellene er høye og bratte som fører med seg mye nedbør og dermed grønn og frodig regnskog. Strendene derimot er det få av og de kan forsvinne etter en kraftig storm. Siden fjellene er bratte er det også dypt helt inn til land som gjør at ankringsplassene ikke er så mange - og heller ikke så gode. Det er den eneste av øyene som fortsatt har en betydelig befolkning av Karib-indianere, ca. 2000 av dem som har sine reservater på lik linje med amer-indianere i USA. Vår guide på turen til to fine fossefall var 80% Karib og de skiller seg veldig klart i fra både de hvite etterkommere av plantasjeeierne og de svarte av afrikansk opprinnelse. Befolkningen teller ca. 72.000, i all hovedsak etterkommer av afrikanske slaver. De virker både vennlige og hyggelige - selv om selgere kan være litt for ivrige.
 
Siden jeg ikke har nevnt problemer med toalettene våre på en stund, må jeg nesten nevne at vi byttet pakningene i den ene i går etter å ha slitt med tilbakestrøm. Til mer hyggelige ting: Dagens opplevelse var en tur med guide og taxi opp i regnskogen der vi gikk til en kokende svovelkilde der dampen bobler opp gjennom vannet i en liten bekk. Stanken av svovel var ikke så sterk som på St. Lucia, men det var en imponerende strøm av svovelholdig damp som kom opp og sprutet svak svovelsyre rundt seg. Avleiringene som dannes rundt kildene samles og selges til turister (som oss) og påstås å ha utrolige evner til å kurere hudsykdommer, lindre solbrent hud osv. Et stykke fra dette stedet gikk vi opp til to fossefall - ikke så imponerende som i Norge, men med fall på 30 og 50m var de vel verdt å se - se dagens bilde. I dette vassdraget har de tre vannkraftverk som forsyner øya med 40% av strømmen sin. Det ble en litt sen lunsj da vi kom tilbake til Roseau i en restaurant så lå ved siden av det norske konsulatet.
 
 
 
 
 
 
 
 

English version

Dominica is the youngest island in the Caribbean. The mountains are high and steep which also means lots of rainfall, so the island is lush and green with huge areas of tropical rainforest. The beaches are few and far between and subject to being washed away in storms. The shores are steep to which means few suitable anchorages. This is the only island which still has a considerable indigenous population of the Carib-indians, about 2000 of them living in a couple of reservations, not unlike the ones in the USA and Canada. Our tour guide was 80% Carib, clearly different from both the white descendents of the plantation owners and the black African descendents. The population is about 72,000, predominantly of African descent. The people we have met have been friendly and helpful, though some of the people trying to sell you something can be a bit pushy.
 
It occurred to me that I haven't mentioned any problems with our toilets recently, so you will be pleased to know that I had to change a couple of the rubber valves yesterday to stop a slight backflow we have been experiencing. On to more pleasant things: We took a guided taxi tour into the "Three Pitons National Park" today, stopping to see bubbling sulphur springs where hot steam and sulphurous gas gushes up through a small pool in a beck, splashing weak sulphurous acid around. Similar to ones on St. Lucia, the water here is clear rather than a thick gooey mud due to the beck taking away the products. The mud deposits round the springs are of couse sold as a beauty product and miracle cure for every skin ailment known to man. We bought some. Some way on from these springs are two lovely waterfalls in the rainforest. Though not quite of the size we have home in Norway, they were however very pretty in the framework of the rainforest, with falls of 30 and 50m. See today's picture. We had a rather late lunch on returning to Roseau in a very pleasant restaurant next door to the Norwegian consul's office.