Simpson Bay Lagoon, Sint Maarten

Nano's blog.
Nigel Anderson
Thu 5 Apr 2007 23:59
Date: 05-04-07     Time: 22:00 UTC      Position: 18:02.53N  063:05.57W   Name: Simpson Bay Lagoon 

Click here for English version;

Enda en jobbe-dag for oss, med unntak av noen timer i land etter at vi hadde levert klesvasken. Denne blir ikke ferdig før utpå dagen på lørdag - det er jo påske her også selv om det er dårlig med skiføre. Da så vi oss omkring i det som går for en by her ved Simpson Bay. Dette stedet er giret mot både båtturister og hotellgjester og har rikelig med spisesteder og butikker med duty-free, klær osv. Det virker som om det har vokst litt tilfeldig og mye er bare halv-ferdig, fortau mangler og ubebygde tomter er meget uryddige. Ettermiddagen gikk til å hente den syrefaste braketten og få så avsluttet jobben med to nye batterier under dørken. Jeg var innom stedets to båtutstyrsbutikker som har et utrolig utvalg - mye bedre enn vi finner hjemme. Alt av nødvendig utstyr til oljeskift osv. er kjøpt inn for hjemturen. Ting er billig her - jeg har kjøpt oljefilter til fire sesonger siden de koster ca kr25 pr stk her, mens hjemme er prisen kr 150. Dagens bilde - en sulten Nigel koser seg med lunsjen sin.
 
Nigel gleder seg til hamburgeren sin.
Nigel looks forward to his hamburger.

English version

Today was another of the days with mostly work. We did however get out for a good wander round the town here at Simpson Bay after we had delivered the laundry - which isn't ready before Saturday afternoon due to the Easter break. The town is really just a string of restaurants, duty free shops, boutiques and souvenir shops along the main road around the lagoon. The place is dedicated to the hotel guests and boat crews, unlike Philipsburg which was very much focused on the cruise ships. There seems to be no real plan to the town, lots of things look half finished, pavements by the road are rare and the land around the hotels and shops seems unkempt. The afternoon went on picking up the stainless steel bracket to hold the two new batteries in place, a visit to the two chandlers here - bigger and better than I have seen in Norway, and completing the installation of the two new batteries. I have stocked up with what I need for motor maintenance for the entire trip back home. Things are cheap here - for example the oil filter for the motor costs about two pounds, whereas the exact same filter costs twelve pounds in Norway. I have enough filters now for the next four years. Today's picture show a hungry Nigel and his lunch.