Falmouth

Nano's blog.
Nigel Anderson
Fri 29 Jun 2007 17:46
Date: 29-06-07     Time: 17:00 UTC      Position: 50:09.24N  005:03.92W   Name: Falmouth 

Click here for English version;

Jeg har klaget en rekke ganger over at det tar alt for lang tid til å klarere oss og båten inn i et nytt land i Karibia og også Portugal. England er tusen ganger verre! Siden jeg håper å kunne kjøpe ting her og få momsen tilbake (17.5%), trenger jeg sikkert noe papirer som sier at båten er kommet til England. Et stort hus like ved havnen som heter "Customs House" så ut til å være et bra sted å begynne men det viste seg at det ikke lenger er noe fortollingskontor her der man kan ordne slike ting. Jeg fikk et telefonnummer å ringe, men siden vi ikke hadde noen kjeledyr ombord, illegale innvandere, narkotika osv (jeg kunne selvfølgelig hatt rikelig av alle delene), var de ikke interessert i det hele tatt. Det kan hende at han noterte båtnavn men ikke mer! Siden vi har tre norske ombord skulle vi ta kontakt med immigrasjonskontoret - men det finns heller ikke her. To telefonnummer fikk jeg - det ene går til en telefonsvarer, det andre til "alle linjene er opptatt, vennligst prøv igjen senere". Jeg gir opp og gir tilsvarende blaffen i det. Det er tydelig at Englands grenser er åpne for alle som vil smugle varer eller personer inn i landet.
 
Mens dette har foregått har vi handlet nytt seiletøy til oss begge samt en ny toalett - det løser alle problemer i ett. Dagens bilde er av et Sveitsisk/Italiensk par som har kjøpt en norsk Colin Archer som heter "Draumen" og har vært i Norge i to år for å få den fikset opp.
 
Giovanni and Theresa, "Draumen"

English version

All my complaints about the complicated system for arrival in a new country in the Caribbean and Portugal have now paled into insignificance in comparison with England. The problem here is that there is no system at all - but I want to have my paperwork in order so as to be able to buy boat parts VAT-free. The big building called "Customs House" looked like a good place to start - but this has been closed for five years. I got a phone number to phone, but as we don't have pets, illegal immigrants or drugs on board (they took my word for it) they were not interested. They may have made a note of the boat's name but no other information. I got two numbers for immigration - one answering machine saying please leave a message, the other saying all lines busy - please try later. To hell with it! England's borders are clearly wide open for anyone wanting to smuggle goods or people.
 
While this process of phoning was going on, we did at least manage to shop - new foul weather gear for both of us and a new toilet for the heads. This is the easiest way of fixing all existing problems with the old toilet. Today's picture is of a Swiss/Italian couple who have bought a Norwegian Colin Archer boat, have spent two summers in Norway getting it fixed up, and now are heading for Italy.