Laxe - Muxia

Nano's blog.
Nigel Anderson
Fri 25 Aug 2006 20:25
Date: 25-08-06     Time: 18:00 UTC      Position: 43:06.41N  009:12.85W   Name: Muxia (Mugia) 

Click here for English version;

Det var litt grått med småregn inn i mellom i dag tidlig, og turen i land i Laxa ble det aldri noe av - det ble litt lesing og en modifikasjon til den hengende kurven for frukt på matlageret vårt. Vi dro ankeret på dekk ved tolv-tiden og hadde bra bør den første etappen ut fra Laxa. Vinden kom litt feil for oss slik at vi ikke kunne stå rett til målet, og valgte å krysse ut på havet. Swell'en var nokså snill idag - men på kryss ut var det imot oss, da vi gikk over stag hadde vi den merkelige opplevelsen av å seilt hardt til vinden, men at bølgene var med oss. Etterhvert kom det en tykk tåke, og vinden forsvant, så vi måtte montere radaren og få motoren igang. Tåke er ikke noe kjekt - og det var med en gang uaktuelt å prøve oss på å komme rundt Finisterre idag. Vi dro inn til Muxia som ligger et stykke inn i en "Ria" (dvs fjord) og er veldig godt beskyttet av både naturens egne beskyttelser, og en veldig bra havn med en helt ny molo på den ene siden - ferdigstilt ifjor. Det lukter litt EU-midler her! Vi ankret opp midt i den gamle delen av havnen - det ligger én båt til her - i den nye halvparten. På land gikk vi opp til den gamle kirken fra 13-hundretallet, som dessverre var stengt. Litt lenger ut mot havet ligger det en stor kirke fra Baroque-perioden like ved fyret på odden. Her var det ekte spansk bryllup som foregikk, og i tillegg til alle gjestene var det mange andre som hadde tatt turen ut på odden for å se på sjøen. Muxia er en grei liten by men en del turistvirksomhet i tillegg til fiske. Supermarked fant vi uten anstrengelse og fikk handlet syltetøy som vi hadde glemt å kjøpe i A Coruña. I kveld blir det sekkepipemusikk igjen - vi hørte den øve mens vi var i byen, og snart begynner konserten. Dagens bilde - havnen i Muxia: Nano ligger i havnedelen til venstre, en annen båt i den nye delen til høyre i bildet.
 
Muxia harbour
Muxia harbour from the hilltop with cross.  Note the fog still hanging around. Nano in the left half of the harbour
Havnen i Muxia tatt fra åsen med kors. Merk at tåka henger fremdeles. Nano i havnedelen til venstre.

English version

We woke to a rather grey morning with drizzle, and decided to give the tour ashore in Laxe a miss. Some reading and improvements to the hanging fruit storage filled the morning, but by twelve the anchor was on deck and we were ready to sail out to sea in a nice breeze. Having left the Ria, we turned south-westwards, with the breeze against us. Determined to sail as we had no time pressure on us, we tacked out to sea against the swell which was from a completely different direction than the wind. Tacking in later we had the rare experience of sailing hard to the wind, but having the waves coming from behind us! After a while we sailed into fog and the wind died. On with the radar and motor, we negotiated our way into the Ria at Muxia without problem, despite the map on the PC being 0.2 degrees out - which I fortunately discovered and could allow for. Muxia is well protected in its "Ria" and has a good harbour which has a completely new mole (finished last year) on the one side, giving complete 360 degree protection. We anchored in the middle of the old half of the harbour, just one other sailboat being anchored in the new half. The improvements made to the harbour smell of EU-funding! A trip ashore revealed an old church from the twelfth century which unfortunately was locked, then a little out of town on the promontory was a baroque church with twin towers. Here we saw a wedding in swing with lots of guest, but also lots of people who hade come out to watch the sea crashing on the shore. Returning to town we found a supermarket where we bought the jam we forgot to get in A Coruña. As usual there is some fiesta going on and we will be treated to traditional music later on - we heard them warming up with some bagpipe music! Today's picture shows the harbour in Muxia: Nano in the old half of the harbour to the left, the other sailboat to the right in the new half.