Rodney Bay - Marigot Bay, St. Lucia

Nano's blog.
Nigel Anderson
Tue 30 Jan 2007 22:52
Date: 30-01-07     Time: 22:00 UTC      Position: 13:58.02N  061:01.68W   Name: Marigot Bay 

Click here for English version;

Det var på tide å flytte på oss etter så lenge i Rodney Bay, og valget stod mellom Martinique eller å holde oss på St. Lucia. Vi valgte å ta turen sydover, ca. ni sjømil, til Marigot Bay. Stedet regnes fortsatt som St. Lucias fineste naturhavn og et kjent begrep i hele Karibia. En gang var dette en virkelig perle av en karibisk naturhavn, men nå er hele den indre havnen fylt med fortøyningsbøyer - delvis for utleie-båter, delvis for folk som liker mygg, liker å betale gode penger for ingenting, eller har et teknisk problem med ankeret sitt. Her er det ikke lenger plass til å ankre pga. alle fortøyningsbøyene og andre som oss søker til den ytre delen av havnen som er litt mindre beskyttet men også har mange fortøyningsbøyer som opptar de beste ankringsplassene. Få av bøyene er i bruk og jeg tipper at de fleste som velger å bruke dem gjør det fordi de få gjenværende ankringsplassene er oppatt av båter (som oss) som kom tidligere på dagen. Det er synd det skal være slik. Her er også "boat boys" ganske så plagsomme men vi slapp unna med å kjøpe noen bananer. På land er det fortsatt uberørt mangrove-skog på den ene siden, men hotell osv. preger mye av det omkringliggende. Stedet var ganske så tomt da vi kom rundt to-tiden, men nå er det mange båter som ligger for anker i den ytre havnen. Plass til 20 står ledig i den indre havnen. Det var her at filmen "Dr. Dyregod" ble filmet. Det var deilig å komme ti let sted der vannet er rent og vi kan svømme fra båten (vannet holder fortsatt 28C).
 
Selve turen ned var aldeles nydelig - flatt sjø og nok seilevind til å holde 4-5 knop med kun genoa. Vi har vært på land med jolla for å se på middagsmulighetene - og innta cocktails på et dyrt hotell. Dagens bilde - Marigot Bay tatt fra land.
 
Marigot Bay.

English version

It was about time that we moved on from Rodney Bay and the choice was between going north to Martinique, or staying on St. Lucia and going the nine miles down the coast to Marigot Bay - which is one of the "must see" places in the Caribbean. This place was probably an absolute pearl of an anchorage thirty years ago, but now the entire inner harbour is occupied with a charter company who have boats on the dock and on some of the mooring buoys. The other mooring buoys stop any anchoring but offer comfort to those whose anchor winch is not working. Very few of the buoys were in use when we arrived at two today. We have anchored up in the outer part of the harbour - which is also infested by mooring buoys, though some space is still available where one can use one's own anchor. We had the pick of the outer harbour when we came, but since then the place has filled up completely, and boats are being forced to go into the protection of the inner harbour and pay good money for a mooring they really don't need. The boat boys are pretty annoying here too - though we have escaped lightly with just a bunch of bananas. The place is a real picture though despite half of the bay being developed with hotels. Much of one side is still untouched mangrove forest - where the mosquitoes reign supreme! It was here that the film "Dr. Doolittle" was filmed. It was especially nice to get out of the brown waters of Rodney Bay to a place where wew can swim off the back of the boat.
 
The sail down went well - quiet sea and a nice breeze to keep us at 4-5 knots all the way down; no one was sea sick! We have been ashore by dinghy and had cocktails at an expensive hotel. Today's picture shows Marigot bay.