Atlantic day 16&17

Nano's blog.
Nigel Anderson
Tue 12 Dec 2006 12:14
Date: 12-12-06   Time: 12:00 UTC   Position: 15:52.34N 052:16.65W  Name: Atlantic
Distance from start:  2169          Distance to finish: 513     Effective average speed last 24h: 5.05 (121 nm)    

Click here for English version;

De siste milene inn mot St. lucia fra vi feiret 1000 mil igjen virker som de går saktere og med mindre merkverdige hendelser. Kanskje fordi vi ikke har så god fart lenger og milene forsvinner ikke så fort under kjølen. Gårsdagen var iallfall en typisk dag ute på sjøen - sove, spise, sole seg, spise, lese, sole seg, spise, stå vakt, sove. Vi hadde fiskesnora ute hele dagen uten å få fisk - noe vi aldri har opplevd før. Dermed ble det Carbonara til middag. Nå henger snora etter oss igjen i håpet på at vi kan få fisk før fristen for å ta kjøttet ut av fryseren går ut kl.12 båt-tid. Vi brukte litt tid til å fintelle på flaskevann samt produsere mer vann til tankene ved bruk av watermakeren. Jeg tror nå at vi har rikelig med vann i tankene til å tillate litt klesvask, dusjing osv, og skulle vi gå tom så er det bare å produsere noen liter til.
 
All den gode maten vi har spist, samt mangel på mosjon fører til at jeg har lagt på meg litt, mens Rønnaug mener at hun har gått ned litt. At vi ikke drikker alkohol (nesten) bør veie positivt i slankende retning, men vi får se neste gang vi kan veie oss. Når det gjelder alkohol, så vil vi snart komme under 500 mil igjen - og da blir det den sedvanlige feiring med en 0,33l ølboks hver.
 
Rett før jeg skulle sende fikk vi en flott fisk! Se dagens bilde.
 
Middagsgjest!
Guest for dinner.

English version

The last miles in to St. Lucia after we rounded the 1000 miles left mark seem to be going more slowly and the days get longer with less happenings. Perhaps this is because the wind has weakened and we are just not putting the miles under the keel as quickly. Yesterday was as such a typical day where the usual rhythm of sleep, eat, sun, read, eat, watch, sleep, eat, watch sleep, was not much disturbed by other events. I did a quick check of the bottled water situation - which seems to be sufficient, and ran the watermaker for a few hours to be sure that we have enough water to allow some clothes washing, showering and cleaning during our last few days. We had the fishing gear in the water the whole day yesterday without getting a bite. Rather unusual this as we normally see some activity after a couple of hours, even if they do get away.
 
All this good food and little physical activity must be adding the kilos to the waist line. I am sure that I have put on weight, whereas Rønnaug recons she has lost a little. Not drinking at all, or at least almost nothing, should perhaps compensate for the extra calories one takes on board by eating and the lack of exersise. Talking of drinking - today we will come under the 500 mile left mark, so beers are in the fridge for this.
 
Just as I was finishing the blog we got a great fish - see today's picture.