Falmouth Harbour, Antigua. Skade med fravær!

Nano's blog.
Nigel Anderson
Sun 25 Mar 2007 22:33
Date: 25-03-07     Time: 22:00 UTC      Position: 17:00.60N  061:46.63W   Name: Falmouth Harbour 

Click here for English version;

Vi hadde flotte planer for i dag - en tur, så konsert og middag. Vi skulle bare flytte oss til English Harbour for å kunne gå fra stranden og opp til der denne begivenhet skulle foregå. Så etter en rolig frokost som strakk seg til kl. 11 skulle jeg ordne med klargjøring av ankeret. Jeg vet ikke hvordan de skjedde, men jeg klarte å tråkke feil og høyrefoten skled ned i ankerbrønnen - det er bare 30cm ned til en hylle der vinsjen står, men jeg klarte tydeligvis å skrape opp ankelen litt. Det gjorde ikke spesielt vond, men jeg så at det kom et par dråper blod på teakdekket og ba Rønnaug hente en våt klut for å få vekk blodet. Mens jeg ventet lot jeg foten henge utenfor båten slik at blodet ville falle direkte på sjøen. Dråpene ble til en stri strøm som vi etterhvert fikk stoppet med kjøkkenpapir. Jeg dro meg langs båten tilbake til cockpiten der vi kunne utføre en skadeanalyse. Det var et dypt og stygt sår som gapte mot oss. Det var ikke stort annet å gjøre enn å få fram sysakene og få lukket såret. Rønnaug gjorde en kjempe jobb med å sy tre sting uten at det gjorde spesielt mye vondt. Resten av dagen har jeg bare ligget med foten høyt for å hindre at det blør for mye. Dette var en strek i regningen! Vi får se hva vi gjør med reiseplanene våre nå - vi må egentlig forlate Antigua i morgen pga. manglende visum, men vi får heller drøye det noen dager. For de som ikke har noe i mot litt blod - se dagens bilder.
 
Foten til Niel etter rensing av såret
The foot after the initial clean up.
 
Ferdigsydd!
Job done!

English version

We had great plans for today - move to another anchorage in English Harbour, walk up to an old fort where there is a steel band concert then dinner and a reggae band. After the usual leisurely breakfast, I was making the first preparations for getting away - opening the anchor locker when my right foot somehow slipped down into the locker - about ten inches lower than the deck, hitting the ankle on a piece of metal. It didn't hurt that much, but after the usual few seconds of swearing silently I saw a couple of drops of blood on the teak deck, and quickly asked Rønnaug for a wet cloth to get them off before the stain sets deeply. I sat with the foot outside the boat so that any other odd drops of blood would drip into the sea. The drips turned into a quite steady flow! Pressing with kitchen roll to stop the flow, I dragged myself back to the cockpit in order to do a damage assessment. It was quite a nasty gash and gaping unpleasantly. There was not much else to do than clean it up and get Rønnaug to sew three stitches to close it up. She did a great job and it didn't hurt too badly either. The rest of the day has been a wash out - I've been lounging around with my foot high in the air all day. We will see how I get on tomorrow - we have plans for moving on soon, but will probably delay a day or two because of this. For those who don't mind a bit of blood - see today's pictures.