Lanzarote

Nano's blog.
Nigel Anderson
Thu 9 Nov 2006 19:22
Date: 09-11-06     Time: 19:20 UTC      Position: 28:51.40N  13:48.90W   Name: Playa Blanca

Click here for English version;

En dag med mye varme og litt dramatikk. Noen småjobber er det alltid å gjøre, og den ene som jeg har utsatt i lang tid endelig ble gjort i dag. Dette innebar en liten tur opp masta til første sett salinger for å bore to hull og så feste en liten bøyle med poppnagler. Toppen en halvtime inkludert prosjektering, planlegging, HMS-arbeid, teambuilding-seminar, utførelse, opprydding, evalueringsmøte, rapportering og erfaringsdokumentering. Se dagens bilde (og de som jobber med jobb-sikkerhet vil merke at jeg har to tau som holder meg på plass). Da jeg kom ned hadde en litt eldre og større båt begynt å bakke ut av plassen sin. Det så litt skummelt ut i den friske brisen, os sikkert nok kom båten drivende inn mot oss. Heldigvis for oss er nabobåten noen fot lengre enn oss og stoppet den andre båten i bytte mot en del skader på baugen. Vi klarte, sammen med to mann ombord i den andre båten, og holde båtene fra hverandre slik at det ikke ble noen sammenstøt for vår del. Jeg jobber med å kontakte eieren til nabobåten, men jeg tror at båten som gjorde skadene har rapport hendelsen og vil gjøre opp for seg.
 
I løpet av ettermiddagen har vinden økt fra øst og det blåser en varm vind fra Sahara (som på engelsk heter "Sirocco wind") som tar med seg sand i lufta. Det er ganske tåkete og vi ser ikke fjellene litt inn i landet. Forhåpentlig vil det gi seg før vi reiser i morgen - men da er nok båten dekket av sand og vi må bruke tre nye dager med båtvask!
 

English version

We have had a warm day with a little excitement and there are always some odd jobs to be done. Today's task was to make a mounting on the port lower spreader to enable the big radar reflector to be mounted at a suitable height. See today's picture. As I came down after completing the job I saw a large old fashioned boat leaving its berth on the opposite pontoon. In the fresh breeze the incompetent man behind the wheel made a dog's breakfast of things and drifted sideways towards us. Fortunately the neighbouring boat is longer than we are and they hit him first. Now entangled in the anchor of our neighbour they drifted towards us, but we were on the bow to push them away and they had two to help and we narrowly avoided coming into contact. After a while they extricated the neighbour's anchor from their shrouds and managed to get out and, at my behest, moor in an easy position to assess the damage they had done and report it to the marina. The neighbour has not been on board since we arrived here, but I see he is also doing the ARC.
 
During the day the wind has picked up from the east and it is blowing a Sirocco wind - hot and dry from the Sahara. This wind takes fine sand particles with it and we have now lost sight of the hills just inland from us in the yellow haze. No doubt we will have a layer of sand on the boat in the morning and have to spend days cleaning again!.