De siste forberedelsene / The final preparations

Nano's blog.
Nigel Anderson
Wed 10 May 2006 05:52
Date: 10-05-06     Time: 04:30 UTC      Position: N61.14.12  E007.41.61   Name: Årdalstangen 

Click here for English version;

 
De siste dagene har gått til å pakke ned våre personlige eiendeler i pappesker, stable disse i et kjellerrom, vaske hele huset, og ordne de siste detaljene før avreisen. Rønnaug har hatt fri, mens jeg har jobbet på tirsdag, og skal jobbe idag - hvis en heldagssamling etterfulgt av en avslutningmiddag kan regnes som jobbing da!
 
Vi tok oss tid til en "shakedown" tur på fredag/lørdag - en overnatting til Solvorn som er en idyllisk liten plass 15 sjømil herfra. Strålende vær med over 20C på det varmeste. Vi fikk seile mestparten av distansen før vinden døde. Båten oppførte seg perfekt, og det eneste problem vi oppdaget var at vi ikke hadde tannkrem ombord. Siden har vi hatt all fokus på huset, men jeg rakk å sluttføre prosjektet med den kraftige lensepumpa som har stått i ventemodus fordi jeg ikke fikk slanger tilsendt - men når er også den jobben ferdig.
 
Utrolig å tenke at jeg skal bare på jobb idag, og så seiler vi ut av Årdal imorgen på den første etappen av turen vår. Jeg hadde kanskje ventet en mer kaotisk og hektisk periode nå, men alt har gått bra og vi har hatt god tid til alle oppgavene.
 
The final days have been spent packing our personal belongings into cardboard boxes, stacking them in a room in the cellar, cleaning the entire house, and organizing the final few details before our departure.  Rønnaug has finished work, whereas I had an almost full day yesterday, and will participate in a day long gathering today - followed by a dinner.
 
We took the time for a little shakedown cruise Friday-Saturday - an trip to a charming village called Solvorn, some 15 miles from here. Everthing on the boat worked fine, the only problem we discovered was that we didn't have toothpaste onbord! Fantastic weather considering the time of year; over 20C and enough wind to sail almost all the way there. Since Saturday all focus has been on the house, but I have finally completed the installation of the emergency bilge pump - a project which has been on hold awaiting delivery of the corect hoses. I gave up on the original supplier and drove to a town nearby where they had just what I wanted off the shelf.
 
It is almost unbelievable to think that I will just go to work today, and then tomorrow we set sail on the first leg of our trip. I had expected more hectic activity, but all the preparations have gone as planned and we have had plenty of time to get the tasks done.