Første hele dag. /First whole day. Kaupanger-Leikanger?

Nano's blog.
Nigel Anderson
Fri 12 May 2006 20:42
Date: 12-05-06     Time: 19:00 UTC      Position: N61.12.6  E006.32.2    Name: Balestrand

Click here for English version;

På turens første dag fortjente vi en god natts søvn, og sto ikke opp før halv ti! Det var ikke engang så seint igår kveld. Odd fra nabobåten stakk innom og vi pratet om vår kommende tur, så hvordan C-Map kan kommunisere til autopiloten på båten hans (noe som jeg har gjort på Nano). Enda et spennende tema (iallfall for Odd og meg) var hvordan GPS'er komuniserer med andre instrumenter ombord.
 
Etter en rolig formiddag med dusjing, litt te, omstokking av sengetøy, en spasser tur og enda litt småjobbing i båten, bar turen til Leikanger. Her møtte vi de andre båtene som skulle delta i den årlige "Fridtjof" seilas fra Leikanger til Balestrand. Vi ble bare fire båter iår - Nano, vindrek, Draumen og Gulleple. Motvind ut fjorden til Balestrand og noe strøm imot betød at skroglengde og seilføring var viktigere enn taktikk og mannskapskunnskap, så Nano hadde fordelen her. Allikevel var det "close finish", vi lå langt foran de andre, men seilte inn i et svart hull uten vind. De andre tok oss igjen, og på et tidspunkt krysset vi 10m bak en annen båt.  Allikevel så vant vi til slutt da alle seilte i den samme dårlige vinden.
 
Ikveld skal vi på konsert med "Dance with a stranger" på Balejazzfestivalen. DEt begyner ved midnatt så sjanser for en tidlig start på lørdag er små. I tillegg skal jeg hjelpe Odd med koblingen mellom PC og autopilot.
 
A good and long sleep was in order today - not that we were that late last night. Odd with the neighbouring sailboat came over and we discussed our coming trip, then went over to how to get C-Map on his PC to controll the autopilot - something which I have done on Nano. Also the vagrancies of how GPS's communicate to other devices was a hot theme of discussion.
 
After a lazy morning with showering, some tea, som reorganization og bedclothes, a little walk and some more small tasks in the boat, it was time to head towards Leikanger. We joined the other boats who were participating in the annual "Fridtjof" regatta from Leikanger to Balestrand. We were only four boats this year. A headwind and unfavourable current meant that hull length and sail setting were more important than tactics and crew competance, so Nano had the advantage here. We lead by a mile, but sailed into a dead spot with no wind, and the other boats got very close, even being a few meters ahead of us at one point. We had a few minute to spare at the end, and won the event.
 
This evening we will go to a concert with a Norwegian band called "Dance with a stranger" who are quite popular in Norway.