Atlantic day 4&5

Nano's blog.
Nigel Anderson
Thu 30 Nov 2006 12:45
Date: 30-11-06     Time: 12:00 UTC      Position: 22:05.50N  022:03.30W   Name: Atlantic
Distance from start: 511           Distance to finish:2263    Avg. speed last 24 4.17 knots 

Click here for English version;

Mye sol men lite vind preger været i denne 24-timers periode. Etter en lang periode med lav fart måtte vi bite i det sure eplet og kjøre motoren i tre og en halv timer igår kveld. Slik som det ser ut nå vil vi også kjøre motoren igjen når jeg har sendt posisjonsrapporten og hentet værmeldingen kl 12 UTC. For øyeblikket holder vi bare 2,1 knops fart og det er litt lite hvis vi skal komme oss lenger sør til der vi forventer at passatvinden holder til. Den dårlige vinden har iallfall gitt oss litt mosjon - vi har gibbet en gang, og stilt på genoaen tre ganger.
 
Vi fikk startet watermakeren igår, og etter avluftingsprosedyren var ferdig, fikk vi produsert 15l med vann. Smaken er helt OK som drikkevann og nå at vi har bevist at produksjonen fungerer som den skal, kan vi slappe litt mer av med kravene til vannforbruket. Siden vi ikke seiler så fort vil en forfriskende svømmetur nå før lunsj etterfølgt av spyling i ferskvann være en fin avkobling og markering på 96 timer på havet. Sjøen her er mellom 4500 og 5000m dyp - så vi behøver ikke å bekymre oss for å slå hoder i bunnen hvis vi stuper inn fra dekk.
 
Mens jeg skriver driver Rønnaug og Louise med brødbaking, Mike sover ut etter siste nattevakt, men snart er vi alle våkne og kan nyte dagen sammen.
 
 

English version

Lots of sun and too little wind has been the weather in the last 24 hour period. After a long period of going too slowly, we motored for three and a half hours yesterday evening. It looks like we will motor after I have sent our position report and picked up the weather forecasts as we are only moving at 2.1 knots as I write. The lack of wind has at least given us some exersise - we have gybed once and adjusted the genoa three times.
 
We ran the water-maker for the first time yesterday, after completing its de-airing process we produced 15 litres of good tasting water. The taste is actually rather neutral but perfectly acceptable. We can now relax a little about the water consumption now that we know that we can make water - at least at low boat speeds. As we are sailing so slowly we will treat ourselves to a swim in the sea and a hose down in fresh water before we start motoring - a good way to celebrate 96 hours at sea. The sea is between 4500 and 500m deep here, so we don't need to worry about hitting our heads on rocks if we dive in.
 
As I write Rønnaug and Louise are in the process of baking bread while Mike is still sleeping after coming off the last night watch..