Amsterdam - Enkhuizen

Nano's blog.
Nigel Anderson
Fri 20 Jul 2007 16:43
Date: 20-07-07     Time: 16:00 UTC      Position: 52:41.46N  005:16.87E   Name: Enkhuizen 

Click here for English version;

Etter det fine varme været i går, der vi satte ute og nøt solen og livet i marinaen, kom væromslaget i dag. Intetanende drog vi fra Sixhaven ved 11-tiden etter at andre båter hadde ryddet en bane til oss. Det er tydelig at helgetrafikken og sommerferien er her fordi havnen var enda fullere enn før, og nye båter prøvde å komme inn lenge før det var plass til dem. Vi klarte å bakke oss gjennom hele havnen uten problemer, til tross for at det blåste en god del sidevind der inne. Fra kanalene rundt Amsterdam skal man opp ca. 30cm gjennom slusen til Markermeer - den indre halvdelen av den store IJsselmeer. Turen gikk i sterk motvind og overraskende store bølger for å være en innsjø. Dette var ikke spesielt behagelig, og det ble verre da det begynte å regne - og enda verre da det kom lyn og torden! Det regnet kraftig i tre timer og vi var mest innstilt på å avslutte ferden da vi kom til Enkhuizen som er der slusen mellom Markermeer og IJsselmeer er. Vi fant oss en plass å ligge like utenfor slusene - "på eget ansvar" tolker vi skiltene. Det ligger noen andre båter her også. Det ble litt basketak for å legge til - trangt og med vind som blåste oss vekk fra brygga. Det ble ikke bedre av at trebrygga var blitt sleip i regnværet og Rønnaug skled på dette og ramlet overende da hun skulle hoppe av med fortøyningstauet. Heldigvis ingen skader av betydning og hun klarte å feste ett tau som jeg kunne bruke som spring for så å kjøre båten på plass med motoren. Så nå sitter vi inne i varmen og håper på bedre vær og vind i morgen. Dagens bilde - oss, tatt (som gårsdagens bilder) av Ingrid på Seven.
 
På vei inn til Sixhaven.
Coming into Sixhaven.

English version

After the nice warm weather yesterday when we could sit in the cockpit and enjoy the warm evening and watch life go by in the marina, the weather changed for the worse today. The morning was pleasant enough and we squeezed out of the marina at eleven - having to go the entire length backwards in a nasty cross-wind with only a few feet's clearance on each side. From the canals round Amsterdam one is locked up about 30cm to the Markermeer - the inner part of the IJsselmeer. The trip was in a strong headwind - we motored all the way. After a sort time the rain came on and was very heavy for some hours, so we didn't fancy going any further than here where the lock is between the IJsselsmeer and Markermeer. We found a place to lie just outside the lock - marked "use at your own risk" I think. There are three other boats here too. Here it is pretty narrow between the pier we are on and the training wall for the ships lock, with the strong wind blowing us off the pier. The wooden decking was slippery because of the rain and Rønnaug slipped and fell when she hopped of the boat with the mooring line. Fortunately no major damage done there - and she managed to thread the line through a ring so that I could spring myself onto the pier in a reasonably controlled manner. So now we are sitting inside in the warm listening to the wind and rain outside, hoping for better weather tomorrow. Today's picture: us, taken (as were yesterday's pictures) by Ingrid of Seven.