Summer in Stavanger

Nano's blog.
Nigel Anderson
Tue 21 Aug 2007 17:04
Date: 21-08-07     Time: 16:00 UTC      Position: 58:58.26N  005:43.79E   Name: Stavanger 

Click here for English version;

Vi traff Knut og Trine (broren til Rønnaug og hans kone) i går kveld og spiste på et restaurant med et preg av reiseaktivitet - det heter Phileas Fogg (som reiste verden rundt på 80 dager i romanen til Jules Verne). Maten her kan anbefales. Vi traff Knut igjen til lunsj i dag (se øverste bilde) siden han skulle til tannlegen i byen. Merk at i bakgrunnen til bildet er det en svær motoryacht - denne heter "Mystic" og var også i Karibia i vinter, vi mener å huske at vi så den på St. Martin. Hun er til salgs for fattigslig $23,900,000.
 
Det har virkelig vært en smak av sommer i dag og shortsen har vært i bruk for første gang på lenge. Stavanger er en flott by med meget koselig bykjerne preget av smale brosteinbelagte gater og gammelt trehusbebyggelse. Havneområdet har også sin sjarm (se nederste bilde). Det er et utrolig utvalg av butikker samt museer og utrestauranter - som hadde godt belegg i dag. Etter våre handleturer - vi trengte en ny vifteovn til båten og en større hengelås til den nye påhengsmotoren - kom Ingrid og Alexander (fra Seven) innom båten på vei hjem fra jobb. De skal vi treffe igjen i kveld.
 
Rønnaug & Knut
Vågen - Stavanger.

English version

We met up with Knut (Rønnaug's b rother) and his wife Trine yesterday for dinner at a restaurant with a semi-apt name considering our travels - Phileas Fogg, who was the character of Jules Verne's book "Around the world in 80 days". The food comes with our recommendation. We met Knut again for lunch today as he was in town to visit the dentist (see upper picture). Note the large motor yacht in the background - this is called "Mystic" and we seem to remember seeing her in St. Martin. She is for sale for a mere $23,900,000.
 
The summer weather returned today and we have had our shorts on for the first time in what seems like ages. Stavanger is a charming town with a centre based on narrow cobbled streets and old wooden houses around the old harbour where we are lying (see lower picture). The many restaurants with tables outside were all doing a good trade today as people enjoyed the sunny weather. After our shopping trips - we needed a new fan heater for the boat and a bigger padlock for the new outboard - Ingrid and Alexander (from Seven) dropped by after work. We shall see them again later this evening in a reunion with them and Dream Catcher.