Prisoners of the wind in Horta!

Nano's blog.
Nigel Anderson
Thu 7 Jun 2007 20:01
Date: 07-06-07     Time: 20:00 UTC      Position: 38:31.76N  028:37.46W   Name: Horta

Click here for English version;

Vi er fanget ombord i båten av vinden - som blåser hardt. I natt spesielt blåste det mye - vindmåleren registrerte 42 knop som det sterkeste. Vi sov da heller ikke så godt med uling i riggen og redsel for at vi skal dregge. Men vi lå fint på ankeret, men kan ikke forlate båten - delvis fordi vi en av oss må være ombord pga. faren for å dregge, men også fordi det ikke frister å sette sammen jolla. Vi har puslet med noen småjobber ombord - jeg prøvde å reparere den defekte kabelen til instrumentene ved å korte den inn til atskillig kortere lengde men problemet med instrumentene dukker straks opp så snart kabelen kobles til - så jeg avskriver hele greia og venter til jeg kommer hjem for å skaffe meg en ny kabel. Heldigvis har vi bra med mat om bord, og ennå 100l vann i tankene. Vi har også underholdt oss selv med en DVD og litt aktivitet på internett. Stort mer er det ikke å si enn at vi gleder oss til at vinden skal løye - som prognosene sier det skal gjøre i morgen. Dagens bilde av "Seven" på den siste dag av turen til Azorene.
 
Vi følger med på internett og har fått med oss at det er veldig varmt i Skandinavia for tiden. Her føles det mest som en kald norsk sommerdag.  Det er noe som ikke stemmer med de flotte palmene inne på land og den kalde temperaturen vi har!  Vi er jo så godt vant med varmen fra Karibia at det skal ikke så mye til før vi fryser.  Så inntil videre kjører vi på med varmeapparatet og håper at været blir  litt bedre her også, så vi får sett oss litt omkring på denne frodige og flotte øya.
 
"Seven" får brukt spinnakeren på siste dag av turen fra Bermuda til Azorene
"Seven" finally gets the spinnaker out of the bag on the last day of the crossing from Bermuda to the Azores.

English version

We are prisoners of the wind onboard our boat. The wind has been strong all day, though particularly last night when the wind instruments registered 42 knots as the strongest gust. We didn't sleep too well either with the wind howling in the rigging, the motion of the boat swinging on her anchor and the waves slapping at the hull. Although the anchor has done a great job we still do not want to leave the boat, partly also as we don't want to inflate the dinghy in this wind and rain. We have occupied ourselves with some odd jobs on board - I tried to repair the instrument cable by cutting out the dubious part and soldering it together again, but the problem appears as soon as this cable is connected to the instruments so I will write off the job as a project to do back home in the winter when I can order a new cable of the right type and length. Fortunately we have plenty of food and drink on board, plenty of diesel and 100l of fresh water in the tank. We have entertained ourselves with a DVD and some surfing of the internet. There isn't much more to tell about the day other than that we are looking forward to the wind weakening tomorrow when we can get out and be social. Today's picture is of "Seven" on the last day of the crossing.