St. Vincent - St. Lucia

Nano's blog.
Nigel Anderson
Sun 21 Jan 2007 20:33
Date: 21-01-07     Time: 21:00 UTC      Position: 13:49.18N  061:03.99W   Name: Deux Pitons, near Soufriére, St. Lucia. 

Click here for English version;

Først vil jeg fortelle litt mer om vår ettermiddag på St. Vincent - det var sent i går kveld da vi kom tilbake til båten og jeg hadde ikke ork ti lå skrive så mye.  Selve øya er utrolig vakker sett fra mine øyne. Mye grønnere og frodigere enn småøyene som utgjør Grenadinene det vokser palmer, banantrær og frukttrær overalt. Øya er bratt ned til sjøen de fleste stedene med kun noen få bukter der elver har spist seg inn i den vulkanske steinen over tusenvis av år. Strendene er ikke så hvite og flotte som på Grenadinene - sanden er mer grå i farge, men her er det heller ikke mange folk å se på strendene. På turen vår opp til fossefallet - som i norsk målestokk neppe fortjener betegnelse "fossefall" - fikk vi smake på både erter og frukter som vokste langs veien - dyrket av de lokale bøndene som også hadde noen geiter og et esel eller to beitende. Vannet i fossen var utrolig forfriskende, litt kaldere enn sjøen. Etter at vi hadde badet kom det 5-6 tyske turister som skulle gjøre det samme.
 
Selve bukta var noe utsatt for bølger og det var vanskelig å komme inn og ut av jolla. På land var det alltid en "boat boy" eller to som ville hjelpe med jolla og passe på den - for en liten betaling. Vi sov ikke spesielt godt pga båtens bevegelser og måtte stå opp midt på natta for å justere tau etter at vi såvidt kom i kontakt med nabobåten - begge hadde bra med fendere ute. Etter dette slet det ene tauet vårt som holdte akterenden mot en påle men jeg hadde heldigvis lagt ut enda et tau som sikring. Her gjelder det å sikre seg mot gnag - ta to tørn rundt pålen og bruk tau av god dimensjon.
 
Vekkerklokka kimte halv sju og vi stod opp - der var to boat boys klar til å hjelpe oss med å løsne fortøyningene. De tok gjerne imot litt betaling for å ha stått opp så tidlig på en søndag. "Kumari" kom også i gang omtrent samtidig og har fulgt oss på noen hundrede meters avstand hele dagen på turen vår mot Soufrieres på St. Lucia. Det var bra vind men vi måtte seile skarpt for å holde kurs mot mål i den vestlige strømmen. Etter litt diskusjon på VHF'en ble vi enig om å velge en mer øde ankringsplass enn selve bygda av Soufrieres - siden vi ikke ville være turister på land i dag. Her er det naturreservat og all ankring er forbudt, men det er lagt ut en god del fortøyningsbøyer, og vi tok de to ytterste vekk fra stranda. "Hjelp" fikk vi selvfølgelig av Boat Boys, and andre kom til etterhvert for å prøve å selge oss taxi-tjenester, frukt, fisk, kunstverk osv. Vi svømte over til Kumari for en øl, og ble enig om programmet for resten av dagen - snorkelling først så middag hos oss og fremvisning av "Pirates of the Caribbean" - se dagens bilde. 
 
De som har sett filmen vil kjenne igjen brygga fra "Pirates of the Caribbean"
Those who have seen the film will recognize this wharf from "Pirates of the Caribbean"

English version

First a little more about St. Vincent - it was late when we got back to the boat after dinner last night and I didn't have the energy to write so much. The island itself is incredibly beautiful with steep fertile hills running down to cliffs on the sea edge. Much greener and more fertile than the Grenadines or St. Lucia, the island has palms, fruit trees, banana plants and vegetables growing everywhere. There are only a few bays on the leeward coast offering some shelter from the waves and even these are very vulnerable for whatever swell is out there. Perhaps this explains why St. Vincent is not really a place visited by boats. Another reason may be its reputation for criminality and the rather too pushy boat boys. This is a shame because the island seems to have a lot to offer to those who like steep mountains covered in rain forest. The beaches are not of the same white sand as the Grenadines, but they are just as fine with the backdrop of coconut palms and steep green hillsides behind the strip of grey sand. This bay is well worth a visit - not least to be in the set of the film "Pirates of the Caribbean" which occupies the entire bay. The guided trip to the waterfall also makes this the place to stop on passage past the island.
 
Unfortunately the bay was rather uncomfortable with swell coming in causing a surge and difficult conditions for getting into and out of the dinghy. However the boat boys are always there to help you for a small payment. The surge meant that we didn't sleep that well and I had to get up to adjust our ropes and those of the neighbouring boat after we drifted into eachother - fortunately we were both well fendered. Our stern line chafed through in the early hours of the morning - fortunately I had put on a spare to assist with getting away in the morning. I needn't have worried about how to untie the stern line from the pier construction - two boat boys were waiting for us at six thirty to give us a hand - again for a payment. "Kumari" was also up and slipped her lines a couple of minutes after us and followed us within half a mile all the way over to St. Lucia. We had a good sail in a fresh breeze and the waves were not too lumpy today. We got to our anchorage at two o'clock. We chose the bay just south of Soufriére - between the two steep mountains known as the Pitons. This is very unspoilt, particularly at the extreme end of the bay where our two buoys are. The whole area is a marine reserve and all anchoring is forbidden in order to preserve the coral. We picked up mooring buoys with "help" from the boat boys. Other boat boys were soon upon us offering taxi-services, fruit and fish, handicrafts etc. We swam over to Kumari and agreed the plan for the rest of the day which began with fantastic snorkelling ofer most colourful coral, then dinner on board Nano and showing of "Pirates of the Caribbean" on the PC - see today' picture.