Another day in cockermouth

Nano's blog.
Nigel Anderson
Mon 19 Jun 2006 18:22
Date: 19-06-06     Time: 17:00 UTC      Position: Cockermouth

Click here for English version;

Vi fikk oppleve litt av den vakre naturen her i fjelområdet i nord-vest England - "The Lake District". Vi kjørte til nabobyen Keswick som er sentrum for turgåere i dette fjellområdet. Her er det sikkert tretti butikker som alle selger fjellutstyr - gortex-jakker, luer, støvler, telt, stormkjøkken osv. Rart at det er marked for så mange. Vi fikk også kjøpt litt småtteri for turen vår - en skyggelue med beskyttelse for nakken, samt noe til å lage skrittstropper på en redningsvest.

 

Vi fikk endelig nyte Jennings øl - brygget i Cockermouth og alldeles nydelig. En pub-lunsj før vi kjørte et stykke opp i fjellene for å gå en tur. Siden jeg glemte kameraet er bildene tatt med mobiltelefor - og heller dårlig kvalitet.

 

Det første jeg gjorde idag tidlig var å ringe leverandøren av rigg-utstyr for å bestille en del til den nye spinnakerbommen. Delen er forhåpentligvis her imorgen tidlig, slik at vi kan reise tidlig på onsdag - enten direkte til Liverpool (93 sjømil), eller til Fleetwood (50 mil). Vær og vind vil bestemme.  Rønnaug fikk levert sitt nye PC batteri i dag - levert her på Ruddbank hos Nigel's foreldre - akkurat i tide takket være Gunni og Håkon på Hydro i Årdal.

 

We got to enjoy the beautiful scenery of the English Lake District, visiting Keswick which is a centre for visitors who come to walk in the mountains. There must be thirty shops here who all sell much the same sort of mountaing gear - goretex jackets, fleeces, hats, tents, walking boots etc. We had a good look round, even buying a couple of items for our trip - a cap with a "tail" to avoid getting sunburnt on the neck. We also got hold of clips needed to make spare crotch straps for a couple of our lifejackets.

 

We had a pub lunch with Jennings beer. This is the local beer, brewed at Cockermouth, and is absolutely lovely. After that we drove out into the mountains for short walk. I had forgotten tha camera again, so some of the pictures are taken with a mobile phone - not great quality.

 

The first thing I did this morning was to phone the people whe have supplied the new spinnaker pole to order a part which I lack. This should arrive tomorrow morning. Rønnaug received her new PC battery from Hydro today - delivered here at Ruddbank just in time.  We aim then to leave on the morning tide on wednesday, heading to Liverpool (75 miles) or possibly breaking the trip there by stopping at Fleetwood (50 miles).