Still recovering in Falmouth Harbour

Nano's blog.
Nigel Anderson
Tue 27 Mar 2007 23:59
Date: 27-03-07     Time: 22:00 UTC      Position: 17:00.60N  061:46.63W   Name: Falmouth Harbour 

Click here for English version;

Antigua er en ev de tørrere øyene i Karibia, det er ikke så mye av regnskog og for tiden ser ting ganske så tørt ut. Dette har ikke hindret det å regne mesteparten av dagen - aldri ordentlig pøsregn, men vekselvis opphold og regn. Det som også er litt merkelig er at det har vært vindstille hele dagen også. Øya har 365 strender (en for hver dag i året).  Vi ligger nå for anker utenfor en av dem. Det har vært mange lokale som har badet på stranden i dag.  Det er offentlig fridag i dag pga. at det er den første cricket kampen som blir spilt på Antigua i dag.  Tydeligvis er ikke alle de lokale å ser på denne kampen mellom West Indies og Australia.  Det var litt artig å se på en mann som kommer hit hver dag for å trimme hesten sin og de tar en lang god svømmetur sammen. Jeg satt i cockpiten å hørte en merkelig pesing, og lurte på hva lyden var - og det var hesten som pustet tung gjennom nesen. Den likte nok ikke å få saltvann i nesen, men ellers så det ut til at den trivdes der ute i vannet.
 
Siden jeg er lenket til båten pga. foten, så har ikke dette vært noe stort problem for meg, men dagen blir litt ekstra kjedelig når man ikke kan være ute så mye. For å underholde meg selv har jeg drevet med planlegging av plass til nye batterier. Båten har tre 110Ah batterier til forbruk som kunne med fordel på en slik tur som dette vært noe større. Vi har bestemt oss for å bytte ut de tre batteriene våre som virker som at de begynner å mister kapasiteten med litt mer avanserte batterier av type "gel". Vi øker samtidig fra tre til fem batterier - og da må det finnes plass til to nye. Etter mye grublinger om fordeler og ulemper med forskjellige plasseringer, har vi nå bestemt dette og jeg har begynt å støpe inn vegger til å holde batteriene på plass. Dette er litt av en jobb fordi mange av dørkplatene må løftes vekk. En annen ting her i varmen er at glassfiberpasta herdes utrolig fort sammenlignet med hjemme, noe som gjør at man må jobbe raskt. Som bilde har jeg valgt fra Nelsons Dockyard her.
 
Fra Nelson's Dockyard.
From Nelson's Dockyard

English version

Antigua is a much dryer island than the other large islands due to its much lower mountains. This did not stop it raining on and off all day though, making the misery of being boat-bound due to my foot even more frustrating. There has also, rather strangely for the Caribbean, been no wind today. Today has been declared a national holiday, because it is the first cricket match played in the Cricket World Cup that take place her in Antigua.  A new field has been constructed and the sport is really big out here.  On the beach we are anchored outside there has been alot of local children in the water the whole day.  A man that takes his horse here for a swim has also entertained us. The horse breathes heavy through its nose. It probably does not like saltwater up its nose - just like us humans.  Other than that the owner and its horse seems to enjoy themselves in the water on the beech here.
 
I have occupied myself with the preparations for a little project. The boat has three 110Ah batteries for the electrics on board, which I feel is too little on a trip like this and in relation to the charging rate from the motor. As the three existing batteries seem to loosing their capacity somewhat, we have decided to replace them with gel batteries and increase the number from three to five. The challenge has been to find place to put the two extra batteries. There are many considerations to look at and many variables such as how to orientate the batteries - unlike old style lead-acid batteries, gel batteries can be placed on their sides or even upside down. Eventually we decided on the placement and I have now glassed in some retaining walls to hold the batteries in place - though much work remains. I was surprised by how quickly the glass-fibre paste hardens in the heat - there is hardly any time to work with it at all before it is all one big clump. Today's picture is from the remnants of Nelson's Dockyard here in the English Harbour area.