More motor maintenance in Simpson Bay, Sint Maarten

Nano's blog.
Nigel Anderson
Fri 13 Apr 2007 22:19
Date: 13-04-07     Time: 21:30 UTC      Position: 18:02.45N  063:05.52W   Name: Simpson Bay Lagoon

Click here for English version;

Nå er vi endelig ferdig med det vi skulle gjøre med motoren. Det var en hyggelig og stor svart gutt - Gregory - som kom ut for å justere motorventilene og ta ut dysene til testing på verkstedet. Jeg fikk hentet dynamoen før Gregory endelig kom til båten kl 14 og fikk den montert. Vi har da brukt en god del dollar i dag men det virker beroligende å vite at alt er i tipp topp stand før hjemreisen. Jeg lærte også hvordan man kontrollerer ventilinnstillingen slik at denne jobben gjør jeg selv neste gang det er behov.
 
Rønnaug har vært i Marigot sammen med Anne Grethe i dag - en kort jolletur for deres jolle som har en 18 HK påhengsmotor - i motsetning til vår 4 HK som bare så vidt planer med én person uten last ombord. De hadde en koselig dag sammen.  De skulle egentlig bytte gassflasker, men den gang ei.  I butikken der de byttes sa de at de ikke hadde fått noen ny leveranse.  Det skulle komme fra Guadeloupe, men siden leverandøren i Guadeloupe ikke hadde mottatt siste forsendelse av tomme flasker - så hadde hele leveransen derfor stoppet opp. Etter denne nedturen, ble det også tid for litt shopping med Anne Grethe.  Anne Grethe hjalp Rønnaug med å finne en ny og sexy bikini.  Ellers så hadde de en fin lunsj (salat), for nå er det trening og sunnhet som står på agendaen til jentene. 
 
Rønnaug plukker bomull som vokser vilt i Marigot.
Rønnaug picks wild cotton which grows by the road in Marigot.

English version

Now, we have finally completed everything that was on the to do list with the motor maintenance.  It was a pleasant big black boy called Gregory that came out to our boat to do the adjusting of the motor valves, and take out the injectors for testing at the work shop.  I picked up the alternator before Gregory finally turned up at 2 pm.  So we have used quite a few dollars today, but it will give us peace of mind knowing that this is now in tip top shape for the return journey to Europe. I also learned how one checks and adjusts the valve clearances, so I can probably to the job myself next time.
 
Rønnaug went to Marigot which is on the French side with Anne Grethe today.  The main objective was to get the gas bottles changed. But the shop had not gotten their delivery of full gas bottles from Guadeloupe, so the girls had to return with the empty ones again.  But, the girls had a pleasant day together.  Rønnaug got back with a new sexy bikini, and they had a nice salad for lunch which all in all made it a good day for the girls.