Sint Maarten - St. Martin.

Nano's blog.
Nigel Anderson
Sun 8 Apr 2007 20:07
Date: 08-04-07     Time: 19:15 UTC      Position: 18:04.22N  063:07.39W   Name: Anse Rouge, St. Martin 

Click here for English version;

Her ligger vi for anker utenfor en flott sandstrand - og jeg kan fortsatt ikke svømme i den kjølende sjøen pga. foten min! Rønnaug har tatt seg to turer uti - heldiggris! Vi forlot Simpson Bay Lagoon under den samme løftebroen, og seilte i litt under to timer rundt den vestligste delen av øya og er nå på den nord-vestlige delen av kysten. Langs hele kysten på den hollandske siden var det flotte strandhoteller. Strende er hvite og fine her. Vannet er krystallklart og med mine nye solbriller ser jeg utrolig godt hvor det er dypt og grunt, sand eller stein. Egentlig litt nifst dette med å se bunnen - noe som er sjeldent hjemme i Norge. Det ser ut som om vi kommer til å gå på grunn mange plasser der sanden går over til stein eller koral, selv om dybdemåleren viser fortsatt over 5m under kjølen. Målet for dagen er Marigot - hovedstaden på den franske siden, men vi stoppet for lunsj her ved Anse Rouge (Rød Bukt) og er blitt liggende - først som eneste båt, men nå har vi selskap av 4 båter til. På stranden er det en god del folk - hvite - for det meste vinter-hvite. Her på den Franske delen er det mest dyre villaer langs kysten. Det ligger et par her på klippetoppene med trapper ned til den private sandstranden. Antageligvis "låner" jeg WiFi fra ett av disse husene nå. Når det blir litt senere på dagen skal vi seile den siste sjømil eller to inn til Marigot. Dagens bilde: Rønnaug speider etter grunner i det vi nærmer oss stranden.
 
Rønnaug speider etter grunner på vei inn til ankerplassen.
Looing for shallow spots or rocks.

English version

Here we are lying at anchor in crystal clear water on a baking hot day by a fantastic white beach - and I still can't go swimming because of my foot! I'm going to let it heal up for another day or two before going in the water. Rønnaug has been in twice to cool off - the lucky thing. We left Simpson Bay Lagoon this morning to get out at the eleven o'clock opening of the bridge - the same bridge we entered through. We had a lovely sail round the western end of the island with a fine following wind. Along the whole of the Dutch part's coast there are long beaches and hotel complexes. The water is very clear and with my new polarized sunglasses the water seem even clearer with distinct colour changes in changing depths and over sand or rock bottom. At times it is almost disconcerting to see so well - which we rarely do back in European waters. It sometimes looks like we will run aground as the bottom changes from sand to rock - even though the depth meter tells me that there is still five metres under the keel. We will sail to Marigot - the capital of the French half of the island later in the afternoon, but for now we are enjoying our lunch/afternoon anchorage. Here on the French side the coast seems to be mostly privately owned villas - many shuttered up despite it being Easter. There are a couple of nice properties on the cliffs beside the public beach - probably one of these whose WiFi I am "borrowing". Today's picture: Rønnaug on the lookout for coral heads or rocks as we approach the beach.