Penzance and Redruth

Nano's blog.
Nigel Anderson
Sun 9 Jul 2006 23:33
Date: 09-07-06     Time: 22:30 UTC      Position: 50:07.03N  005:31.81W   Name: Penzance (but mostly Redruth) 

Click here for English version;

En hviledag for oss idag. Vi la oss tidlig og sto opp sent for å hente inn søvnunderskuddet etter nattseilasen. Vi satte og leste i gårsdagens avis (som er så tykk at regnskogene må være truet av produksjonen), da vår venn Miles ringte. Han er fra England, men har bodd i Porsgrunn i ca. 10 år. Han er på ferie hjemme hos sine foreldre i Redruth - ca. 45minutter i bil herifra. Han har med seg sin sjarmerende kone Ingrid, og datter Hannah, som er vårt gudbarn. Han og en venn fra London, samt sine tre brødre er i Redruth og skal grille idag, og vi takket ja til innbydelsen. De hentet oss i bil for turen til Redruth der vi hadde en meget hyggelig dag i lag med dem. God mat, rikelig med vin, bare synd det ikke var så veldig fint vær - kulingen fra igår er med oss fortsatt og selv om det ikke regner, er det kun en sjelden gang at sola finner en sprekk i skydekket. Men grillaften ble en kjempesuksess allikevel - det var veldig hyggelig å treffe brødrene til Miles og deres koner. De to eldste hadde vi truffet på bryllupet, men det ble litt lettere å prate denne gangen i litt mer begrenset selskap. Foreldrene til Miles har en flott svømmebasseng i hagen, og flere av gjestene fikk svømme litt for å mosjonere vekk litt av den gode maten.
 
Vi tok toget tilbake til Penzanze - vi fikk ikke kjøpt billett på stasjonen eller på toget, så tuen ble gratis! Mens vi hadde vært borte hadde det blitt en del omrokkeringer i havnen, to båter på innsiden av oss hadde reist, og to nye kommet til, så nå er vi båt #3 - det betyr flere som skal trampe over fordekket vårt.
 
Ingrid, Hannah (who is learning to drink at an early age), Miles, Nigel, Rønnaug
 
 

English version

A rest day for us today. We went to bed early and got up late, recovering a bit of the sleep deficit from the overnight sail. We were just done with breakfast and were still struggling with yesterday's brick of a newspaper when our friend Miles phoned. He is originally from England, but has lived in Porsgrunn in Norway (where we also lived for many years) the last ten years. He, his charming wife Ingrid and their adorable daughter Hannah, to whom we are godparents, are staying with his parents in Redruth for a couple of weeks. This is about 45 minutes drive from Penzance. The invited us over to join them for a family and friends barbecue together with his three brothers, their wives, and a friend of Miles from London - who we met at their wedding. They picked us up by car,  and we drove to Redruth for a very pleasant afternoon with good food and wine. Just a shame that the weather wasn't a bit more on our side - the gale from yesterday is still with us, the sun occasionally finding a small crack between the clouds. Despite this the afternoon was a great success and we got to chat a lot with them all. Two of the three brothers were at Miles' and Ingrid's wedding, but one hardly gets to chat with everybody as such occasions, so it was nice to have plenty of time in a smaller gathering to get to know the whole family. Some of the guests had a swim in the swimming pool in a vain attempt to work off some of the excellent food - see picture.
 
We took the train back to Penzance - as no one would sell us a ticket, the trip ended up being free! Arriving back at the harbour we found that there had been some re-arrangements. Two boats on the inside of us had gone, and two new ones arrived outside us, so we are now boat #3 in the raft, meaning more noisy tramping over our foredeck in the mornings.