Skudeneshavn - Espevær

Nano's blog.
Nigel Anderson
Thu 23 Aug 2007 18:06
Date: 23-08-07     Time: 17:30 UTC      Position: 59:35.38N  005:09.21E   Name: Espevær 

Click here for English version;

Vi brukte litt tid i Skudeneshavn i dag tidlig - flott sted med gamle trehus, smale gater osv. En perle i det fine sommerværet kan man si. Den eneste ulempen med det fine været er at vinden kommer fra nord - og det er jo dit vi skal! Da fikk vi enda en dag med motorkjøring - opp Karmsund, gjennom Haugesund og så over Sletta til Espevær. Her har vi vært før, men det er vel verdt å stikke innom enda en gang! Dette er et øysamfunn som preges av stolthet over husene sine osv. Vi har gått rundt hele den bebygde delen av øya og sett både vedlikeholdsprosjekter og nybygg. Men nå koser vi oss med en Pina Colada og kveldssola! Dagens bilder: barna til Haakon og Kristin, to bilder av Espevær.
 
Ungene til Haakon og Kristin
Haakon and Kristin's kids.
 
Espevær - med Nanos mast synlig bak husene.
Espevær - Nano's mast visible lower right.
Espevær.
 

English version

We spent some time in Skudeneshavn in the morning - lovely old houses and narrow streets - all the better in the strong sun and warm weather. The fine weather has one drawback - the wind is from the north which is the direction we are heading, so the motor had another day of pushing us along our path homewards. We motored up the sound behind Karmøy, then through the large town of Haugesund and over the exposed coastal stretch called "Sletta" before we came to the idyllic island group of Espevær. We have been here before, but never tire of the island's charm and peacefulness. Last time we were her was when we had just picked up Nano from Moss and we we had Andy and Kim (from the UK) with us on this part of the journey.  We took a long walk around the island which seems to have improved its standard of maintenance since we last were here. Now we are enjoying a typical Caribbean "Sundowner"  - a Pina Colada in the evening sun. Today's pictures:  Haakon and kristin's kids + two of the charming Espevær.