Alvøy - Dingja

Nano's blog.
Nigel Anderson
Wed 29 Aug 2007 17:30
Date: 28-08-07     Time: 20:00 UTC      Position: 61:01.50N  005:02.94E   Name: Dingja 

Click here for English version;

Endelig kunne vi seile - iallfall mesteparten av turen på 35 sjømil til Dingja. Igjen har det vært kjølig vær men med mye sol - og bare én byge. Vi har krysset vårt eget kjølvann og fullført 8-tallet som denne lange turen vår har dannet rundt Storbritannia og Atlanterhavet. Vi er også tilbake i vår egen fjord - Sognefjord - og her er naturen noe av det vakreste vi har sett det siste året. Fiskelykken var like dårlig som i går - selv litt dorging etter makrell ikke ga fisk i stekepanna! Dingja har vi aldri vært før, men det kommer med gode anbefalinger som en gjestehavn. Vi er den eneste båten (utenom lokale fiskejoller tilhørende tyske turister) som ligger her og det er dermed veldig god plass siden havnen rommer lett 30 båter uten trengsel. Butikken ligger ved enden av gjestebryggen - men stengte før vi kom! Bare internett mangler - her finner jeg ikke én eneste sender. Dagens bilde: Rønnaug styrer oss ut av Tjeldstø - "vår" brygge rett bak henne.
 

English version

Finally we had a wind to sail with today - though rather cold and a little too sharp at times. The sail up the coast to Dingja is mostly in sheltered waters and pretty scenery. We closed the figure eight form of this sailing year too as we crossed our own wake from 15 months ago! We fished for dinner again today - with the same result as yesterday, so it looks like being a tin of Fray Bentos for dinner later. We are finally back in our home county, even on our own fjord - the Sognefjord which is the world's longest at 110 nautical miles. Dingja is a proper visitors' harbour with room for 30 boats or more on a floating pontoon and even has a grocery shop - which closed before we arrived. We are the only visitor's boat here - there are a few small boats used by German fishing tourists in addition to us. Unlike our last stop at Tjeldstø, there is not a single WiFi transmitter within range, so today's picture has to go via the mobile phone - showing Rønnaug steering us out of Tjeldstø with "our" wharf behind her to the right.