Lanzarote

Nano's blog.
Nigel Anderson
Mon 6 Nov 2006 18:59
Date: 06-11-06     Time: 19:00 UTC      Position: 28:51.40N  13:48.90W   Name: Playa Blanca 

Click here for English version;

Enda en dag med båtstell i dag - endelig er cockpiten vasket og polert!  Rønnauf defrosted og rengjorde kjøleskapet og laget en god lunsj.  Deretter gikk Rønnaug og Anne Grethe på handletur til Playa Blanca, uten at handelsstanden kunne juble altfor høyt. Det andre store prosjektet var å se om et tyngre anker vil passe på ankerrullene på baugen. Fred har lyst å kvitte seg med en 25kg "Delta" etter at han har oppgradert til en 40kg av samme type. Etter mye pes fikk vi beistet på plass, men det var for stort og ville skade plasten. Siden vi var så godt i gang prøvde vi også hans 20kg "Bruce". Denne passet mye bedre - men er ikke til salgs. Vi vet iallfall at vi må finne et anker som går an å "låne" fra butikken før vi kjøper for å være sikker på at det er plass til det.
 
Egentlig skulle vi ha mistet internettilgangen i går, men vi har hatt det mesteparten av dagen, og ha da brukt anledningen til å sende mail til venner. Dagens bilde tok vi for noen dager siden og viser den rette veien over et av de store lava-feltene her på Lanzarote.
 

English version

We have had another day of looking after the boat - finally the entire cockpit and bathing platform are clean and waxed! Rønnaug defrosted and cleaned the fridge and made lunch before she and Anne Grethe went on a shopping trip to Playa Blanca, but the shop owners didn't get too much to write home about. Another heavy project today was to take off our anchor and try Dream Catcher's spare 25kg "Delta" anchor - which Fred wants to sell after upgrading to a 40kg version. Unfortunately this didn't fit at all without making some major changes to our boat. While we were in the swing of things we tried his 20kg "Bruce" which actually fitted quite well, but was not for sale. We know now however that we will have to try out any anchor we do finally buy before parting with the money, and that the Bruce anchor is probably the best bet to fit. We want a 25kg really as a bit of extra security - we will after all be anchoring a lot in the Caribbean. Our 15kg CQR-copy is just a little on the light side for this size of boat.
 
Our 24 hour period of internet access should have run out yesterday evening, but was still working most of today, so we have spent some time sending E-mails to friends. Today's picture was taken on our drive round the island, showing a long straight road across one of the huge lava fields.