Bermuda - Azores. Day 9

Nano's blog.
Nigel Anderson
Tue 29 May 2007 16:04
Date: 29-05-07   Time: 15:00 UTC   Position: 32:29.07N 043:09.25W 

Distance last 24h: 114      Distance from Bermuda: 1088      Distance to Flores: 714
Wind speed & direction: 3kn, E    Current COG, SOG: 67,6  Waves: 0m    Barometer: 1030

Click here for English version;

Nydelig vær, men uten vind. Motoren har vært i gang i 23 av døgnets 24 timer - og hvilepausen skyldes bare at Anna hadde (litt aktesløst) gått tom for diesel og måtte fylle tanken og lufte motoren - som tok litt tid. Morten fikk til slutt start på maskinen. I mellomtiden hadde vi fått opp seil for å utnytte det det var av vind. Ingrid og Alex hadde bedt om vi kunne sende en e-mail-hilsen til venner og familie (de har ikke mulighet for det ombord Seven), så Ingrid gikk for motor forbi oss mens vi seilte og hun kastet en minne-pinne over til oss. To ganger klarte den innpakkede pinnen å havne i sjøen, med tilhørende vellykkede bergingsaksjoner før vi tok en safe variant og rakk en bøtte over på enden av båtshaken.
 
Vi har fisket mens det har vært lyst - uten resultat i går, men en flott gullmakrell kom over rekka i dag - se dagens bilde. Rikelig med mat til to middager for oss to. Seven og Anna seiler like ved oss og rapporterer om at alt står bra til - men autopiloten til Anna virker som om det må mer til enn man greier å utrette ute på sjøen.
 
Flott gulmakrell
A fine dorado (also known as a dolphin fish).

English version

Beautiful weather, but no wind (can no wind be the "wrong sort of wind"?). The motor has been going for 23 of the last 24 hours, only getting a rest when we slowly sailed while Anna refilled her diesel tank and de-aired the motor having carelessly run the tank dry. Ingrid and Alex wanted us to send an E-mail greeting to friends and family, which they had written on their PC and saved on a memory stick. This stick was packed in plastic and thrown across to us as Ingrid motored past us. Twice it landed in the water and was skilfully recovered by Ingrid (while Alex slept under deck). We took the safe approach on the third time, reaching over with a bucket on the end of the boatman's hook.
 
We have had the fishing gear out while it has been light - without result yesterday, but a super dorado got hauled in today - see the picture. There is plenty of food on this fish for us for two dinners. Seven and Anna are sailing close by as usual. All well with them, but Anna's autopilot seems to need more work when we get to land.