Rodney Bay - Le Marin, Martinique

Nano's blog.
Nigel Anderson
Fri 9 Feb 2007 23:53
Date: 09-02-07     Time: 23:30 UTC      Position: 14:27.93N  060:52.19W   Name: Le Marin, Martinique 

Click here for English version;

Etter en rolig kveld med kun lett middag sov vi godt og sto opp tidlig for å klargjøre båten til avreise. Vi fikk sjekket ut av byråkratiet og fikk avlest vann- og strøm-målerne og betalt regningen for havneagiften. Vi var klar til å reise halv ti! I går hadde vi lånt vår båtmannsstol til en annen norsk båt som lå for anker i havnen med avtale om at de skulle komme med den i dag tidlig. Det var ikke tegn til dem, så vi ventet litt og til slutt så at de var kommet tilbake til båten sin. Vi løsnet våre fortøyninger og dro bort til dem for å få stolen tilbake. Vi fikk også fylt diesel for første gang siden vi forlot Madeira for tre måneder siden. Vi fikk plass til 42 gallons - trolig engelske gallons men jeg er litt usikker på om de bruker US-gallons på St. Lucia. Uansett tilsvarer det enten i underkanten av 200 liter, eller litt over 200 liter.
 
Seilasen over til Martinique gikk fort - vi hadde bra vind fra øst og holdte godt over 6 knop på den 25 mil lange turen. På vei inn til le Marin var det en fransk båt som krysset mot vinden det siste stykket som etterhvert fikk vår oppmerksomhet - han hadde motorhavari og trengte slep inn den siste sjømil. Vi hjalp ham selvfølgelig - til tross for at vi hadde fått noe fiskeutstyr rundt propellen vår på turen over. Se dagens bilde av havaristen på slep. Jeg må dykke under båten for å sjekke propellen i morgen - jeg tror at det meste løsnet ved hjelp av å bakke noen ganger, men det skader ikke å sjekke.
 
Vi fikk sjøsatt jolla og kom i land for å klarere toll og immigrasjon, men kontoret var stengt for dagen så det må vi fikse i morgen. Vi tittet såvidt rundt stedet Le Marin, tok en øl, og handlet middag på et supermarkedet som er det beste vi har sett i Karibia.
 
Havaristen på slep! Vi fikk en takk men ikke mer for hjelpen. Kanskje en flaske vin hadde vært passelig bergingslønn?
Towing the Frenchman - he thanked us for the help, but no more. Perhaps a bottle of wine would be a reasonable compensation?

English version

After a quiet evening with just a light meal we had a good night's sleep and got up early to get ready to leave Rodney Bay. We got checked out of the burocracy and settled our bill after the dock boy had read the water and electricity meter. We were ready to leave at nine thirty, but we had lent the bosun's chair to another boat the previous day. We waited for them for a while before leaving - we had to fill up with diesel first and this gave them time to finish the job at the mast top. We haven't filled diesel since we left Madeira three months ago, but only managed to get 42 gallons into the tank. I am unsure if this is UK or US-gallons, but even so it means about 200 litres.
 
The sail over to Martinique went very well - plenty of wind from the east and we did over six knots all the way over. The 25 miles went quickly and we were soon in the approaches to this large bay which is so well protected here at Le Marin. We took down our sails and motored against the wind but noticed one keen french boat tacking hard in the narrow channel. It soon became obvious that his motor was not working and that he wanted us to tow him in - which we of course did - see today's picture. We managed to get a lobster pot entangled in the propeller too - though most seems to have loosened now having had the motor in reverse a few times. I will have to dive under the boat to check tomorrow.
 
Having finally managed to find a spot to anchor not too far from the marina, we got the dinghy of the deck and onto the water, then went ashore to check in with customs etc. Their office was of course closed and we have to return in the morning. We had a quick stroll round the place - lots of good chandlers! A beer at a typical french restaurant tasted particularly good - thoug was more than twice the price of St. Lucia. The supermarket is by far the best we have seen so far in the Caribbean - lots of good French things!.
 
.