Depart Copenhagen

Nano's blog.
Nigel Anderson
Thu 2 Aug 2007 16:55
Date: 02-08-07     Time: 16:00 UTC      Position: 55:48.78N  12:37.23E   Name: At sea near Copenhagen 

Click here for English version;

Vår siste dag i København - og været var bra, delvis skyet opphold, varmt men ikke for varmt. Siden et ektepar vil altid ha litt forskjellige interesser, tok vi mye av dagen hver for oss i dag. Nigel synes at shopping er noe av det verste som finns - med unntak av butikker med båtutstyr, verktøy, data osv. Rønnaug har en annen oppfatning så hun tok bussen til byen (det var feil med togene) og handlet skjorter til meg, støvler til seg selv samt nødvendig mat for middag i kveld. Jeg har tatt igjen litt forsømt forebyggende vedlikehold på motoren og riggen, samt byttet ut dobørstene våre. De gamle var dyre og fine i børstet stål - men ikke rustfritt stål - slik at de var blitt noe rustne med årene pga. kontakt med saltvann. Siden de nye var litt større måtte dorullen flyttes noen centimeter for å lage plass. Båten er ellers nokså nyvasket, med unntak av styrbord side som jeg får ta en annen gang - det sliter på ryggen å vaske båt!
 
I skrivende stund har vi forlatt København og seiler med en lett sørlig vind bak oss. Værmeldingen er for nord eller nordvestlig vind fra midt på dagen i morgen - så vi har lyst å utnytte medvinden litt i kveld. Vi får se om vi stopper for kvelden eller seiler gjennom natta.
 
Dagens bilde viser bilde av en meget hyggelig dansk pike (May Britt) som hjalp Rønnaug med å finne riktig buss, da S-banen hadde problemer i dag.  May Britt tok seg ekstra tid med å vise Rønnaug veien og de tok en ekstra sving innom Botanisk hage.  Hun var i ferd med å avslutte sine studier i biologi, og vi ser hennes skole i bakgrunnen.  Det er deilig å være norsk i Danmark - spesielt når man møter så hyggelige mennesker.  Vi ønsker henne lykke til med hovedoppgaven hvor hun skal skrive om larver og undersøkelsene skal hun foreta i Chile.
 
Vi har nå kommet til turens mest østlige punkt - den sydligste var i Grenadinene (Palm Island), den vestligste Anguilla og den nordligst i hjemme i Årdal.
 
 
May-Britt.

English version

Our last day in Copenhagen - we were fortunate with the weather too. As any couple will always have different likes and dislikes, we split up today for a few hours. Rønnaug took the bus (there was a problem with the trains) to town to do some shopping - something which I am not so keen on unless it involves going to chandlers', tool shops or computer shops. Rønnaug has a different view on the subject and had a very pleasant day making purchases of some shirts for me, boots for herself plus odds and ends of food. I have spent the day catching up on some maintenance of the motor and rig, cleaned most of the boat (the starboard side remains to be done, but my back was beginning to play up after doing the rest of the boat), and changed the two toilet brushes. The old ones were very stylish and expensive - being made of brushed steel. However the steel was not stainless and had become rather rusty over the years due to the contact with salt water. Needles to say the new ones were bigger than the old ones which meant that I had to move the toilet roll holder a few cm to make room.
 
As I write we have left our harbour at Svanemøllehavnen and are sailing north on a south easterly breeze. The forecast if for a day or two of northerlies starting tomorrow, so we want to get a few miles under the keel with the favourable wind before it changes. We will se if we stop after 20 miles or continue through the night.
 
Rønnaug met a very nice girl called May-Britt on her way to town today.  The trains had some trouble, so we had to take an alternative route to down town Copenhagen.  May-Britt knew the way and did guide Rønnaug through the botanical garden, where her university (the Biology dept.) was located.  Todays picture show May-Britt in front of her university.  It is nice to be Norwegian in Denmark when you meet such nice and service-minded people on your way.  We want to wish her good luck with the final dissertation which she will be doing on larvae in Chile.
 
We have now come to this trip's eastern most point - the westernmost was Anguilla, the southermost Palm Island in the Grenadines and the northermost is home in Årdal..