Las Palmas - preparations

Nano's blog.
Nigel Anderson
Mon 20 Nov 2006 15:31
Date: 20-11-06     Time: 19:00      Position: 28:07.73N  015:25.58W   Name: Las Palmas 

Click here for English version;

Klesvask og handling av en del basis boksmat stod på programmet for første del av dagen i dag. Det begynner å bli mange om beinet rundt vaskemaskinen og Rønnaug måtte stå i kø for å få vasket tøyet vårt. Det er ikke sikker at det blir så lett å få vasket noe mer nå før vi reiser. Mens Rønnaug passet på tøyet vårt, tok jeg turen til en litt billig supermarked for å ta en del av boksmatinnkjøpet. Det meste er billigere enn på El Corte Inglés, og visse ting er like bra om man betaler mye eller lite for.  Her får man alt tilkjørt til båten, og 5% rabatt så det var en lettvint måte å få mye av maten på plass. Det går en god del tid til å strippe av papir-etiketter av boksene, fjerne papp osv - noe som vi gjør for å unngå muligheten for at kakerlakker kan ha lagt egg mellom boksen og papiret. For bokser som går under dørken er dette også smart i tilfelle båten tar inn vann - da kan papirene løsne og sette seg i lensepumpa - samt at man vil da ikke vite hva som er i boksen. Som du ser i dagens bilde, så skriver vi på med vannfast tusj hva som er i boksene når vi fjerne papiret. Når vi først hadde senga vår uten sengetøy på kunne vi stokke om på det som er stuet under samt legge ting der som vi ikke vil ha bruk for før vi kommer til Karibia.
 
Etter dette ble det seminar om strøm om bord form Nigel mens Rønnaug måtte ut og handle mer julegaver. Etterpå skal vi til hotellet der Keith og Molly (Nigels foreldre) og Roald og Marit nå bor. Keith og Molly kom med flyet i dag og det blir godt å treffe dem igjen.
 

English version

The morning was spent at the laundrette for the final clothes wash before departure. The four machines are beginning to get pretty busy now as everyone wants to leave with as few dirty clothes as possible. Rønnaug had to queue for a while despite us getting up early. I went off to a cheaper supermarket to get basis items of tinned food - El Corte Inglés is somewhat more expensive and many things we need can be bought from less up-market places. We also get a 5% discount and they deliver to the boat - which is a great service when buying so much stuff. It took us a while to strip off the paper from the tins and to stow things away - and not least registering what is where in a spreadsheet. We take the papir off the tins for two reasons: cockroaches may have laid eggs between the paper and the tin - the larvae love the glue, plus for tins under the floor boards there is a danger of the boat taking on water which can lead to the paper label washing off and getting stuck in the bilge pump. As you will se from today's picture, we write on the lid with indelible pen what the tin contains and any special heating instructions.
 
After this was done Rønnaug had to go down to El Corte Inglés again for some more Christmas shopping, while I went to a seminar about power management on the crossing. Afterwards we went to Marit and Roald's hotel where now Keith and Molly (Nigel's parents) are also installed having flown in this afternoon. We will all go out for dinner together.