Union Island

Nano's blog.
Nigel Anderson
Thu 11 Jan 2007 22:48
Date: 11-01-07     Time: 22:00 UTC      Position: 12:35.72N  0061:24.73W   Name: Union Island 

Click here for English version;

Vi har vært late i dag. I går kveld inviterte vi Frank og Ingrid fra Menja over for litt vin - det var dem vi solgte den ene spinnakerbommen vår til på Lanzarote. De har også en Jeanneau Sun Odyssey, men en mindre variant på 34 fot, og var imponert over hvor mye mer plass vi har ombord sammenlignet med deres båt. Etter vin og potetgull orket vi ikke middag, og dermed hadde vi ikke behov for å reise inn til byen for å handle idag. Dermed lot vi jolla ligge på dekk mens vi tok livet med ro. Reparasjon nr 7 på Duogen'en ser ut til å holde (se dagens bilde). Frikjsonskoblinger er ikke til å stole på - til slutt så glipper de og det blir bare varme ut av dem - med smeltet plast som resultat. Nå er det tverrgående bolter på begge sider av reparasjonen som hinder at ting kan glippe.
 
Litt uventet gikk vi tom for vann i dag - noe som styrker mine mistanker om at ventilene som styrer om man tar fra aktertanken eller baugtanken er merket feil. Heldigvis er det vannfylling her på Union Island og prisen er billigere enn på Bequia, men dyrere enn på St. Lucia. Vi fylte iallfall 300l til EC$39 (kr 100) som bør holde oss i gang inntil vi kommer tilbake til Rodney Bay ca. den 22/1.
 
Nigel jobber enda en gang med å reparaere vindgeneratoren
Nigel at work yet again repairing the wind generator.

English version

We have been pretty lazy today. Yesterday evening we invited Frank and Ingrid from "Menja" over for wine and crisps - it was them who had no spinnaker pole and we helped them out by selling our spare to them in Lanzarote. They too have a Jeanneau Sun Odyssey, but theirs is the much smaller 34 foot version - they were impressed by the extra space the extra few feet we have makes. After the wine and crisps we couldn't face making dinner, so we had no need to shop today and thus left the dinghy on deck and spent the day on board mostly doing nothing. I made a new  attempt at repairing the Duogen - number 7 now, and this seems to be a robust solution no longer relying on friction but with through going bolts on each side of the coupling. See today's picture. This has reduced our needs for running the motor to charge the batteries considerably.
 
Rather unexpectedly, we ran out of water today - which makes my suspicions that the valves for the water tanks are incorrectly labelled even stronger. Fortunately there is a water filling dock here, so we up-anchored and motored over to buy 300 litres (costing about £8) - cheaper than Bequia but more expensive than St. Lucia. This should keep us going until we get to Rodney Bay again on the 22/1.