Graciosa

Nano's blog.
Nigel Anderson
Tue 24 Oct 2006 17:45
Date: 24-10-06     Time: 17:00 UTC     Position: 29:13.67N  013:30.20W   Name: Graciosa 

Click here for English version;

Enda en sol-fylt og varm dag. Hovedmålet var å se resten av denne lille øya - ved å leie en Jeep/Land Rover. Vi klarte ikke å leie en bil uten sjåfør, så vi avtalte henting fra båthavnen halv tolv. Merkelig nok kom bilen nøyaktig halv tolv, og vi fikk en fin kjøretur rundt øya på "veier" som ikke er egnet til noe annet enn Land Rovere og andre kraftige firehjulstrekkere. Goldt landskap og sand preger overalt utenom noen få plasser der det dyrkes litt bananer eller grønnsaker. Det andre tettstedet består i kanskje 20-30 hus som tydeligvis er sommerhus og ikke i bruk på denne tiden av året. Vi så kun én person i landsbyen - antagelig en vaktmester som steller hagene - som var frodige ved hjelp av vanningsanlegg. Vi stoppet ved en flott sandstrand der vi fikk en time til å kose oss i bølgene. Dagens første bilde viser Anne Grethe og Fred fra Dream Catcher som gjør akkurat dette. Etter rundturen ble det en lunsj på restaurant og tilbake til båtene for siesta. Vi har flyttet båten noen få plasser for å avhjelpe en Belgisk båt som skal forlates av mannskapet sitt i tre måneder og trengte en plass som var langtids ledig. Dette er et stort problem i denne havnen nå etter at så mange plasser ikke kan brukes etter skadene i fjor. Det er veldig mange forlatte båter i gjesteplassene der eierne har funnet ut at det er billig her og kan la båtene ligge mens de reiser hjem. Andre gjesteplasser er opptatt av folk med båtene sine som er her over lang tid - ett år for den ene båten vi har snakket med, og andre i flere måneder. Dermed blir det svært få plasser for korttidsopphold på noen få dager - som oss. Dette er et problem som havnemyndigheter bør rydde opp i, men som det meste her er det ingen som bryr seg om noenting! Dagens andre bilde er fra middag ute i går kveld - det ser ut som Karin og Anne Grethe fra Dream Catcher, samt Rønnaug prøver å se ut som muslimer - men vinglassene avslører dem!
 
Fred og Anne Grethe fra Dream Catcher nyter bølgene
Fred and Anne Grethe from Dream Catcher enjoy the waves.
Tre muslinske damer nyter rødvinen sin
Three muslim women enjoying their red wine.

English version

Another sunny and hot day, thankfully with a good breeze blowing. The objective for the day was to see the rest of the island by hiring a Land Rover. We failed to manage to hire a car without also having a driver, so we opted for the one hour tour of the island with a stop of one hour at a fantastic beach where the breakers roll in. The whole island is very barren with sand everywhere apart from the volcanic rock of the four volcanoes. In a few places there is a little greenery from cultivated bananas and vegetables. The other village comprises 20-30 houses but is quite green, albeit with cacti, aided by artificial watering. This place was completely deserted apart from one man who seemed to be a caretaker looking after the houses which our driver told us are only in use in June, July and August. The beach we stopped at was fantastic - a hand full of people, deep soft sand, clear water and impressive breakers rolling up on the shore. See the upper picture of Anne Grethe and Fred from Dream Catcher enjoying the sea and each other. Returning to the main village we stopped for a good lunch before returning to the boats for siesta. We spent a good hour moving our boat to another slot in order to help a Belgian boat whose owner was leaving her here for the winter - he needed one of the reserved places for guest boats but was temporarily borrowing a vacant resident place. This is a problem here now that ten of the guest places have not been repaired after last year's damage. Almost all the guest places are occupied by boats which have been left here long term while their owners are away, or with long term live-aboards. We have talked to one boat who have been here over one year, another has been here for months and is staying here through the winter. This means there are very few places for short term guests - like ourselves, who just want to stop for a few days while they see the island before moving on. This is really an issue the harbour authorities should sort out - but like most things no one here really cares at all and nothing gets done. Today's second picture is from dinner last night showing (from the left) Karin and Anne Grethe from Dream Catcher, together with Rønnaug trying to impersonate Muslims - the wine glasses give them away though.