Azores - England day 1

Nano's blog.
Nigel Anderson
Wed 20 Jun 2007 17:13
Date: 20-06-07     Time: 16:00 UTC      Position: dd:mm.mmN  ddd:mm:mmW
Last 24H:        Distance to Falmouth:  xxxx   Distance from Azores: xx
Wind:. COG, SOG: 042, 6.7 Sun, a few clouds.. Waves 1.5m.

Click here for English version;

Etter motorseiling på ettermiddagen fikk vi gradvis mer vind og kunne seile igjen. Fisken (som vi nå tror heter tunnin) smakte fortreffelig som forretten (mye mindre fett og mer flakete i kjøttet enn makrell) og hovedretten besto i franske pølser i grønsaksstuing med ovnsbakte poteter med hvitløk. Rett før sola gikk ned fikk vi selskap av 10 delfiner som lekte rundt baugen vår i ti minutter - flott underholdning. Vi beholdte en brukbar vind fra NW nesten hele natta, men den forsvant da sola kom opp og motoren fikk seg noen flere timer med bruk - og vekket de som hadde fri-vakt. Innen vi var ferdig med å innta en felles frokost hadde vinden dreid til SW og økt nok til å seile spinnaker. Det er alltid litt styr å få ut alt tauverket som skal til, men etterhvert var spinnakeren oppe, motoren slått av og vi klarte litt over fire knop i strålende sol. Vinden har økt gradvis hele dagen og blåser nå rundt 17 knop som gjør at vi er ofte over 8kn på loggen, men motstrømmen stjeler en halv knop fra oss. Øker det på noe mer får vi ta spinnakeren ned - noe vi uansett skal gjøre før vi spiser middag.
 
Etter all fiskelykken igår, samt selskap av delfiner på flere anledninger, har vi ikke sett noe utenom en enslig liten hval og noen sjøfugler. Gummiblekkspruten hopper uberørt i vannskorpa 100m bak oss uten å vekke interesse av de lokale fiskene. Alt i alt - et nær perfekt døgn på havet, selv om nattevaktene var kalde.
 
 

English version

After motor-sailing in the early afternoon yesterday we gradually got a little more wind and could turn the motor off and enjoy a quiet sail with the true wind ten degrees before the beam. The fish, which we now believe to be a Tunny, tasted very nice - much dryer and more flaky than a mackerel. The main course was French sausages in a vegetable stew with baked potatoes. Just before the sun went down ten small dolphins joined us to play in our bow wave, diving and jumping wildly and much to our delight. We kept a good NW wind all night, but this expired as the sun came up - the motor then waking up the off-watch. Just after breakfast the wind had come round to SW and picked up enough to warrant finding the spinnaker. After the usual half an hour of getting the ropes out and sorting out the resultant spaghetti, the kite was up and the motor off. The wind has increased all day to about 17 knots now - about the limit for what we like to use the kite in. We are seeing 8 knots on the log, but a foul current is stealing half a knot from our speed over the ground.
 
After the contact with dolphins yesterday and the success fishing, we have not been so lucky today. A single small whale was spotted in the early morning, but otherwise we have seen no life other than the sea birds. Boats have also been most remarkable due to their absence. All in all - a near perfect day at sea - perhaps with the exception of the night shifts which were rather cold.