Simpson Bay Lagoon

Nano's blog.
Nigel Anderson
Wed 4 Apr 2007 23:22
Date: 04-04-07     Time: 22:30 UTC      Position: 18:02.53N  063:05.57W   Name: Simpson Bay Lagoon 

Click here for English version;

Av og til må man bare ha en dag med jobbing - som i dag. Vi hadde bestilt 5 nye batterier til båten - en litt avansert type som heter "gel". Disse er omtrent dobbelt så dyre som vanlige batterier men har mange egenskaper som gjør dem godt egnet til bruk i båt. Vi har også økt antall fra tre til fem for å ha mer fleksibilitet og mer effektiv lading. Hele dagen gikk til å få ut de gamle, inn med de nye, trekke nye kabler til de to nye plassene, osv osv. Siden vi ikke var siker hvor butikken lå, og om det var muligheter til å legge til en brygge der, tok vi først jolla dit for å sjekke at batteriene var på plass, samt kjøpe kabel. Deretter kom vi tilbake med Nano for å legge til en plass der vi lett kunne få batteriene ombord og ligge i noen timer mens vi jobbet. Det er grunt i den delen av lagunen med noen mudrede kanaler som er merket med små bøyer. Merkingen er ganske forvirrende og vi ble dermed forvirret. Jeg tror vi brukte tjue minutter til å lete oss forsiktig fram inntil vi fant ut av merking og kom oss til brygga. Nå er det meste på plass, jeg mangler bare en brakett som jeg har fått et verksted til å lage for meg - som skal hentes i morgen. Nå ligger vi for anker igjen ikke langt fra der vi lå i går. Dagens bilde viser Nigel som jobber med batteriene.
 

English version

Some days are all work and no play - which make Jack a dull boy. Today was such a day. We had ordered five new batteries for the boat - gel batteries which are much more expensive than normal lead-acid ones, but have properties which make them well suited to use in boats. We had originally three house-batteries but found this to be too little and have thus made new installations to take five in total. As we were not sure where the shop was, or if we could come in with Nano, we took the dinghy in first to check that they did have the batteries and to find a convenient place to tie up Nano. This done we returned, did some preparatory wiring work, then took Nano in to the dock by the shop. That area of the lagoon is very shallow, with a few deeper channels which are marked in a very confusing manner. We got very confused and spent twenty minutes trying to work out the buoyage in to the shop's pier. We made it eventually - having been close to putting the keel into the mud several times. We lay there all afternoon getting out the old batteries and putting the new ones in place, finishing the wiring etc. Now it is all but done - I just have to collect a stainless retaining bracket which I have ordered from a workshop and will be ready tomorrow after 4 o'clock. Today's picture shows Nigel working on the batteries.