Iles des Saintes, Guadeloupe

Nano's blog.
Nigel Anderson
Tue 13 Mar 2007 23:18
Date: 13-03-07     Time: 23:20 UTC      Position: 15:51.99N  061:35.19W   Name: Bourges des Saintes 

Click here for English version;

Det var hyggelig å treffe Fred og Anne Grete fra Dream Catcher igjen i går kveld. Vi spiste ute på en av mange restauranter her. Det var god mat, godt drikke og godt selskap - se det øverste bilde av det gode selskapet. Se også bilde #2 av ikke så godt selskap.
 
Vi er bare 20 sjømil fra Dominica, men forskjellene kunne knapt vært større. Ikke bare er vi tilbake i Frankrike, men i en del av Frankrike som er rik, velstelt og med stort sett bare hvite ansikter. Det er tydeligvis her velstående folk fra Guadeloupe har feriestedene sine. Husene er stort sett fine og velholdte. Skur av bølgeblikk finns ikke, selv om enkelte av husene ser litt shabby ut. Byen består i en lang gata som strekker seg langs strendene og bryggene med en rekke restauranter og butikker myntet på ferieturister. Egentlig ganske koselig. Det er svært få biler men rikelige med mopeder som man kan leie for 25 euro dagen. Havnen er stor - hele den franske flåten fikk plass her mellom de forskjellige øyene. Se bilde #3 som jeg har lånt fra GoogleEarth.
 
Vi brukte dagen sammen med Fred og Anne Grete på øya - tuslet gjennom byen og inntok forfriskninger etterfulgt av en god lunsj. Deretter ble det en lang svømmetur fra en av de mange strendene før vi måtte handle litt mat og returnere til båtene. Dream Catcher har et stramt program med gjester og seiler nå gjennom natta for å komme tidsnok fram til neste sett med besøkende på Barbuda.
 
#1. Anne Grete og Fred
 
#2. Det var overraskene mange kakerlakker for å være en velstelt by.  Vi inviterte dem ikke ombord.
Lots of cockroaches considering that the place seem otherwise clean and tidy.  We did not invite them onboard.
 
#3. Bourges des Saintes sett fra luften.
Bourges des Saintes from the air.
 

English version

It was nice to get together with Fred and Anne Grete again last night. We ate out at one of the many restaurants along the sea front with good food, good drink and good company. Picture #1 is of the good company. Picture #2 is the not so good company.
 
Although we are just 20 miles from Dominica, we are in a whole new world here. We are back in France, a rich, fashionable and well maintained part of France to boot. The place seems to be where the well off Guadeloupe people have their holiday homes, with lots of French tourists. The locals are also predominantly white - hardly a black face to be seen. Almost all the houses look well looked after, newly painted with tidy gardens. The town itself is rather charming with the one long street along the waterfront of beaches and ferry jetties being well stocked with classy shops and restaurants. There are very few cars - not much road either - but lots of scooters which can be hired for 25 euro for a day. The harbour which is formed between the three islands is large - once holding the entire French fleet before it was decimated by Admiral Rodney. Picture #3 is an arial shot borrowed from GoogleEarth.
 
We spent the day with Anne Grete and Fred on the island strolling around and partaking of refreshments and a good lunch. We had a swim from one of the beaches before buying provisions and heading back to the boats. They have now left for the overnight sail to Barbuda where they are meeting up with yet more guests visiting from Norway.