Porto Santo

Nano's blog.
Nigel Anderson
Sun 8 Oct 2006 19:52
Date: 08-10-06     Time: 19:00 UTC      Position: 33:03.73N  016:18.94W   Name: Porto Santo 

Click here for English version;

En stekende varm dag, nesten uten vind, og jeg brukte mesteparten av formiddagen min med hodet ned i kjøleskapet. Hensikten var ikke å holde hodet kaldt, men å reparere innfestingen til fryseboksen i kjøleskapet, som hadde løsnet - sannsynligvis pga. isdannelse som hadde sprengt et par skruer. En forferdelig jobb der alt er trangt, man ser ingenting, og fingrene ikke kommer til. Ole og Inger Lise dro til byen for å se Columbus-museet som etter deres rapport var vel verdt å hoppe over.  Mens de var borte fikk jeg avsluttet reparasjonen av Navtex-antennen og kjørt avkalkingsmiddel gjennom septiktanken. Vi fikk også endelig vasket av saltlaget fra overfarten, men etterpå måtte jeg søke skyggen for å unngå å brenne opp i sola. Siden det var så varmt passet det å sjekke propellen og anodene, samt vaske av litt av groingen fa skroget - som virkelig begynner å ta tak. Hjemme i Årdal der vannet er nesten uten salt er det aldri groing på bunnen når vi tar opp båtene på høsten, men her har hele skroget fått et tynt lag med "hår" som lar seg vaske av forholdsvis lett, men enkelte plasser - spesielt på roret - har det nå fått fotfeste og lar seg ikke fjerne med klut. Vi tok turen ned til stranda etterpå og badet i sjøen - igjen deilig. Endelig ut på ettermiddagen når solas styrke avtar er det blitt litt svalere og vi går for å ta taxi opp til en severdighet vi ikke fikk med oss i går - noen steinformasjoner som er av samme form som de vi så i Skottland ved Staffa og Fingals Grotte (se bloggen fra 8.6.06).
 
Vulkan-topp som ligger et kort stykke fra Porto Santo.
An old vulcano just offshore the island of Porto Santo.

English version

Today it was really baking hot - hardly a breath of wind to cool things down. I spent most of the morning with my head inside the refrigerator - not to keep cool, but to defrost then repare the mounting of the ice box which had loosened - presumably due to too much ice forming and then forcing the box away from the wall and pulling the screw out with it. This was a terrible job in this heat, everything is impossible to get at or even to see what is going on. Ole and Inger Lise went to town to see the Columbus museum, which acording to them was well worth giving a miss. While they were away I completed the repair of the Navtex-antenna, hosed off the salt from the boat and ran the de-scaling liquid through the septic tank. Having done all this I had to seek the shade to avoid burning up completely. Being so hot it seemed a good time to dive under the boat to check the propeller and anodes. All OK there, but there is beginning to get some barnacles in places and a thin layer of "grass" over most of the hull. this can mostly be brushed off with a cloth, but in places it has now got hold and will need a good scraping if I am to keep the situation under control. After a trip to the beach for yet another swim, it was finally cool enough to take a taxi trip up to some basalt formations which are similar to those on Staffa at Fingals Cave (see blog from 8.6.06).