Simpson Bay Lagoon, Sint Maarten

Nano's blog.
Nigel Anderson
Sat 7 Apr 2007 21:23
Date: 07-04-07     Time: 20:30 UTC      Position: 18:02.53N  063:05.57W   Name: Simpson Bay Lagoon

Click here for English version;

Vi har virkelig satt ned tempoet etter så lenge i Karibia. Det gjør ingenting å bruke en hel dag på en fillesak som man hadde fått til på en times tid hjemme. Det er kanskje det som er så deilig med et år fri. På en tre ukers sommerferie ville det være en katastrofe å få et teknisk problem som krever at reservedeler sendes over lang avstand, og at flere dager av den verdifulle ferien forsvinner. For oss - iallfall så lenge før avreisen - gjør det ingenting å rote bort en hel dag. Siden noen butikker var åpne i dag, brukte jeg formiddagen på land på jakt etter en ny dynamo til motoren - dingsen som produserer strøm og lader batteriene når motoren er i gang. Den gamle fungerer fortsatt utmerket, men produserer en del svart grafittstøv fra børstene som er en kritisk slitedel i alle dynamoer. Tanken på at den skulle ryke på overfarten hjem gjorde at vi ville undersøke mulighetene for å få den gamle overhalt eller kjøpt en helt ny en. Her får man kjøpt til atskillig lavere priser enn hjemme, så det er kanskje en god investering å få tak i en her. Dessverre var både Yanmar-spesiallisten (Yanmar er produsenten av Nanos motor), og elektro-spesialisten steng i dag - til tross for av begge reklamere for å være åpen på lørdager. Den ene båtbutikken hadde enheter som passer, men bare med 55A kapasitet, mens den vi har er 80A, og jeg kunne godt tenke meg å gå opp til 100A hvis det var mulig. Vi får vente til tirsdag når alle er tilbake på jobb etter påske før vi gjør noe mer med saken. Jeg fikk iallfall demontert dynamoen fra motoren og gjort skikkelig rent for alt det svarte støvet.
 
Vi fikk også besøk av en norsk/svensk kar (svensk med bosatt i Oslo i 30 år og med norsk båt) i dag. Sener traff vi også en hollandsk fyr fra nabobåten som vi antageligvis hadde truffet før - han var godt kjent med flere av de andre norske båtene som vi har vært sammen med. Klesvasken har vi også hentet og handlet mat til noen dager. Her får man kjøpt mye god mat med asiatisk opprinnelse. Det er mange indonesiere, kinesere og indere her på Sint Maarten, sammen med folk fra Puerto Rico. Befolkning i 1950 var bare 1.500 (nærmere 25.000 i dag) - stort sett av nederlandsk opprinnelse og noen fra afrikansk avstemning. Med den voldsomme økonomiske veksten har det kommet til mange innvandrere. Selv om det offisielle språket er nederlandsk, er det stort sett bare engelsk som brukes. Dagens bilde: Nigel vurdere om Nanos anker skulle byttes med noe større.
 
Nigel vurderer å gå opp enda en størrelse i anker
Nigel evaluates going up another size in anchor.

English version

We have really reduced the tempo of life after so long in the Caribbean. It doesn't seem to matter if a whole day goes doing something trivial that would only take an hour back home. It is perhaps that which is so attractive with having a year off. On a three week summer holiday it would be a disaster to have to wait for several days for some important spare part for the boat to be delivered, but it just doesn't matter here - at least when there is still a long time before we have to leave. As some shops are open today I decided to spend the morning ashore looking for a new alternator for the motor - the little thing that produces electricity to charge the batteries. The old one still works fine, but it does produce a bit of black dust from the graphite brushes. I don't fancy the idea of this packing up on us on the return journey, so we have decided to buy a new one, or a spare of smaller capacity, or at least to get the old one overhauled. Needless to say the two best places to try were closed for Easter - despite advertising that they open on Saturdays. One of the chandlers could order for me or sell me a smaller model of 55A (we have 80A) off the shelf. I suspect that we will come back after Caster to complete the matter. I did at least take off the old alternator and give it a good clean up before re-mounting it.
 
We have even had two visitors today. A Swedish/Norwegian came over for a chat, then the neighbouring Dutch boat's owner stopped by. We have probably met him before - he seemed to think so. He had spent some time with some of the Norwegian boats with whom we have also sailed. The laundry has been collected and we have provisioned for a few days. The shops here are very good for Asian food - there are lots of Indonesians, Chinese and East Indians here. In 1950 the population was just 1,500 - mostly of Dutch descent plus slave descendents. Now the population is nearer 25.000 as a result of the huge economic growth in tourism, with immigration to fill the jobs created. Although Dutch is the official language, English is universally spoken. Today's picture: Nigel wonders whether Nano's anchor should be replaced by one even bigger.